Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ninja Air Fryer MAX AF160EU review: de heetste olievrije friteuse

Langer dan de breedte, neemt de Air Fryer MAX relatief weinig ruimte in op het aanrecht, maar vooral bij het opbergen moet er rekening gehouden worden met het formaat. Ninja blijft echter trouw aan de symbolen waaruit zijn identiteit bestaat, met een mengeling van zwart en grijs gespikkeld met zilveren details. Het is allemaal nog steeds discreet genoeg om onopgemerkt te blijven, maar het spijt ons dat de build volledig van plastic is gemaakt en het bedieningspaneel nog steeds volledig is geladen.

De Air Fryer MAX is vergelijkbaar met andere Ninja-producten.

Elke opdracht is hier gemarkeerd met zijn volledige functionaliteit – maar in het Engels – en er zijn er ongeveer een dozijn, waaronder die voor temperatuur, timer en verschillende kookmodi beschikbaar (Max Crisp, Air Fry, Oven, Rotisserie, Dry en Reheat). We geven de voorkeur aan de bedieningselementen van de achtergrondverlichting die u niet kunt zien als het apparaat is uitgeschakeld, zoals in Prosinic T21.

Tijdens het gebruik moeten we ons er echter van bewust zijn dat het hebben van speciale sleutels veel tijd bespaart, en we waarderen het niet dat we symbolen hoeven te interpreteren die soms niet erg representatief zijn. Het is dus heel gemakkelijk om de Air Fryer MAX te leren.

Het Air Fryer MAX-scherm is enigszins wazig.

Het Air Fryer MAX-scherm is enigszins wazig.

Om te beginnen met koken, hoeft u alleen maar de modus te selecteren. De instellingen worden dan standaard voorgesteld, maar het is duidelijk dat ze in ieder geval tot op zekere hoogte kunnen worden gewijzigd. Elke modus heeft verschillende temperaturen en tijdbereiken; Hoge temperaturen kunnen bijvoorbeeld niet worden gebruikt met de Droogmodus – de meegeleverde documentatie kan worden gebruikt om de meest geschikte instellingen te vinden. Ninja biedt advies, kooktabellen per modus en een twintigtal recepten.

Terugkerend naar de instellingen, wilden we nog steeds een handmatige modus vinden die toegang zou geven tot het volledige temperatuurbereik dat beschikbaar is met de Air Fryer MAX. Het varieert van 40 ° C tot 240 ° C en temperaturen tussen 210 en 240 ° C kunnen niet worden gekozen. Merk ook op dat de temperatuur niet op de dichtstbijzijnde graad wordt ingesteld, maar op de dichtstbijzijnde tien.

Net als de Philips AirFryers vertrouwt de Air Fryer MAX op een ladesysteem.

Net als de Philips AirFryers vertrouwt de Air Fryer MAX op een ladesysteem.

Aan de zijkant van de mand, die wordt geleverd met een kookplaat die aan de bodem wordt bevestigd voor ‘Voedsel gelijkmatig bruin makenGenoeg om het ‘hele gezin’ te voeden. We betreuren het echter dat dit volume in hoogte groter wordt en dat de tank vrij smal is.

Het is dus moeilijk voor te stellen dat je daar een hele kip kookt, en je moet hem in grote hoeveelheden koken. Bij afwezigheid van een mengarm – zoals we met name aantreffenActifry Genius XL de Seb – je moet de mand dan vaak genoeg schudden om een ​​soepele bereiding te krijgen, of er dichtbij komen. Opgemerkt moet worden dat het apparaat het koken automatisch pauzeert wanneer de mand wordt verwijderd en dat het glijdt en heel gemakkelijk past, zonder dat er op gedrukt hoeft te worden.

De schaal heeft een diameter van net geen 21 cm.

Het bassin heeft een diameter van net geen 21 cm.

Onze tests toonden aan dat minstens 3 tot 4 blends niet teveel zijn om 1 kg verse frites te krijgen. Ons assortiment is vervaardigd op advies van Ninja (de Air Fry op 200 ° C zetten met een beetje olie) ook niet knapperig is, en zelfs We eindigde op sommige plaatsen met stapels frietjes. Met de Max Crisp-instelling, aanbevolen voor diepvriesproducten, kunt u de opname een beetje corrigeren bij 240 ° C, maar mengen is prima om te voorkomen dat er frites bovenop komen. We zagen ook een aanzienlijke verwarming aan de buitenkant van het apparaat met deze functie: tot 60 ° C rond de tank.

Frieten bereid met de AirFry-functie aan de linkerkant en de Max Crisp-functie aan de rechterkant.

Frieten bereid met de AirFry-functie aan de linkerkant en de Max Crisp-functie aan de rechterkant.

We hadden echter geen probleem om cupcakes te bakken in de Air Fryer MAX. Ninja raadt aan om een ​​temperatuur te kiezen die 10 graden Celsius lager ligt dan de oorspronkelijke recepttemperatuur en dit stelde ons in staat om zeer bevredigend te koken, zonder zelfs maar de aanbevolen 3 minuten voorverwarmen te doorlopen. Daarom blijft deze olievrije koekenpan, net als vele andere, aantrekkelijker als mini-oven dan als frituurpan.

Air Fryer MAX is geschikt voor de meeste ovenrecepten, zoals muffins.

Air Fryer MAX is geschikt voor de meeste ovenrecepten, zoals muffins.

De Air Fryer MAX biedt een van de grootste temperatuurbereiken (40-240 ° C) die tegenwoordig in een olievrije friteuse te vinden zijn. De verwarming is ook erg snel. Minder dan 3 minuten is voldoende om 240 ° C in de tank te bereiken. Het is echter vermeldenswaard dat de Air Fryer MAX daar niet stopt en gewoon blijft opwarmen. Bovendien is het gedrag sindsdien enigszins verrassend Foodie AF300EU heteluchtfriteuse Zoals de Foodie Max OP500EU Ze markeerden systematisch de eerste stop voordat de vereiste temperaturen werden bereikt.

De temperatuur loopt op tot 240 graden Celsius.

De temperatuur loopt op tot 240 graden Celsius.

Tijdens het testen steeg de temperatuur tot 270 ° C, om deze vervolgens geleidelijk te verlagen tot ongeveer 250 ° C. Daardoor blijft de temperatuur redelijk stabiel dankzij de zeer korte verhittingstrappen. We herkennen ook het vermogen van de Air Fryer MAX om warmte goed te verdelen. Temperatuurveranderingen in de tank zijn niet hoger dan 10 ° C.

Omdat weinig modellen 240 ° C kunnen bereiken, maar ook omdat de meeste recepten niet zulke hoge temperaturen vereisen, herhaalden we deze metingen met streeftemperaturen van 180 en 200 ° C. Ook hier blijkt dat de Air Fryer MAX erg snel opwarmt (tussen 2 minuten en 2 minuten en 30 seconden), maar de neiging om de vereiste temperatuur bij de eerste verwarming te overschrijden is bevestigd. De temperatuur in de tank eindigt echter altijd dichtbij de vereiste temperatuur, met kleine verschillen. Homogeniteit blijft ook essentieel.

De temperatuur loopt op tot 200 graden Celsius.

De temperatuur loopt op tot 200 graden Celsius.

De temperatuur loopt op tot 180 graden Celsius.

De temperatuur loopt op tot 180 graden Celsius.

Naast de geplande voorverwarming, kan het ook nuttig zijn om iets lagere temperaturen in te voeren dan conventionele ovenrecepten aanbevelen. Ninja raadt aan om een ​​systematische verlaging van 10 ° C toe te passen en de MAX-heteluchtfriteuse gedurende 3 minuten leeg te laten voorverwarmen. Daarom is het moeilijk om tegen deze kleine afwijkingen in te knijpen, maar het is nog steeds belangrijk om te beseffen dat het gebruiksgemak dat over het algemeen wordt geassocieerd met olievrije friteuses zeer weinig klappen kost.

READ  Covid-19 - 64,5 miljoen doses Moderna-vaccin zijn wereldwijd toegediend en er zijn geen gevallen van bloedstolsels gemeld.