Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

CAC40: correctief scenario begint, Nasdaq is lager dan 13.200

(CercleFinance.com) – De beurs van Parijs heeft tevergeefs geprobeerd een licht herstel te bewerkstelligen met de opening van Wall Street (beperkte daling tot gemiddeld -1%), maar de spreads liepen weer op (-2,4% onder 6.230) en daarna verloren de drie belangrijkste Amerikaanse indices meer dan 1,5% op rechte stukken.

Nasdaq (-1,8%, onder 13200) doorbreekt de belangrijke ondersteuning en belichaamt een omkeringspatroon met een zeer hoge betrouwbaarheid.

Wall Street wordt gesteund door een mogelijk correctief scenario met veel punten gemeen tegen eind februari 2020, met niveaus van overwaardering die nog extremer zijn dan het destijds was: de spanning komt weer naar boven en de VIX is met + 10% rondgesprongen. 21.5.

Euro-Stoxx50 moet goed in de gaten worden gehouden: het kent dubbele pieken met een daling van -2,5% tot 3920.

De meningen lopen uiteen over de onmiddellijke dreiging van een terugkeer naar de inflatie, wat de Federal Reserve ertoe zou kunnen aanzetten om haar uiterst soepele monetaire beleid te herzien.

Hightechbedrijven, die vaak afhankelijk zijn van externe financiering, worden gezien als de belangrijkste slachtoffers van de monetaire verkrapping die de kredietkosten zal verhogen.

Hoe dan ook, aandelen uit de eurozone zijn minder blootgesteld aan aanhoudende deflatiehandel, wat ertoe zou kunnen leiden dat ze het tempo blijven overtreffen.

Analisten van Capital Economics leggen uit: “Het lijkt erop dat er al veel goed economisch nieuws is verwerkt in de VS, maar dat is niet het geval in de eurozone.”

De start van de sessie werd onderbroken door de ZEW-index, die het Duitse beleggerssentiment meet: hij steeg deze maand met 13,7 punten en stond in mei op +84,4 punten, het hoogste niveau sinds het begin van de epidemie tot februari 2000.

READ  Frankrijk: de regering verlaagt haar groeiprognose tot 1% voor 2023

Achim Wambach, hoofd van het instituut, antwoordde dat de vertraging in de derde golf van Covid-19 financiële experts optimistischer maakte, wat ook duidde op een verbetering van de huidige situatiebeoordelingsindex met 8, 7 punten. Bereikt tot -40,1.

Aan de andere kant zal het nodig zijn om tot morgen te wachten om de ongeduldig verwachte inflatiecijfers in de VS op te schrijven, die de komende dagen de trend kunnen bepalen.

Ondertussen versterkte de dollar + 0,3% richting 1,2160 terwijl het rendement op de T-Bond met + 2,5 punten steeg, richting 1,625%.

In Parijs verhoogde Renault de bodem met -6,6% (steun voor 33E bedreigd) en ST-Micro met -4,3% in de nasleep van SOXX in de VS.

Alstom meldt (-2,3%) dat het aangepaste nettoresultaat (uit voortgezette activiteiten, groepsaandeel) daalde met 34% tot € 301 miljoen voor het boekjaar 2020-21, en een aangepaste bedrijfsmarge van 7,3% (8% op de historische perimeter) ) versus 7,7% in 2019-2020. Het verkoopvolume van de leverancier van transportmaterieel steeg met 7% tot € 8,8 miljard (-4% organisch) voor bestellingen van $ 9,1 miljard.

Op basis van de jaarresultaten van Alstom (waarin het eind april 3,12% van het kapitaal bezat), meldt Bouygues dat de bijdrage van Alstom aan het nettoresultaat voor het eerste kwartaal van 2021 € 120 miljoen bedraagt, vergeleken met € 35 miljoen. een jaar geleden.

Capgemini maakt bekend dat het een vijfjarig contract heeft getekend met vliegtuigfabrikant Airbus om het te ondersteunen bij de reparatie van zijn wereldwijde collaboratieve werkstation (werkmethoden en tools).

Pierre & Vacances kondigt aan dat het een aanbod voor bedrijfsfinanciering heeft aanvaard van enkele van zijn huidige bankpartners, EuroPP 2022- en 2025-houders en Ornane-houders voor een totaal, voorlopig, maximum van € 300 miljoen.

READ  Het is een steeds populairder wordende optie onder Franse spaarders