Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nieuwe ontdekking van dieren voor de kust van Antarctica

Nieuwe ontdekking van dieren voor de kust van Antarctica

Wetenschappers hebben 8 verschillende soorten gevonden voor de kust van Antarctica

Onderzoekers aan boord van een verkenningsschip hebben een ongekende diersoort ontdekt nabij de kusten van Antarctica. De ontdekking, de “Antarctic Strawberry Feather Star” genoemd, werd gedaan tijdens een onderzoek dat werd uitgevoerd van 2008 tot 2017. Details van de ontdekking werden onlangs gepubliceerd in het tijdschrift Systematic Invertebrates.

Het dier is nauw verwant aan zeesterren en zeekomkommers en deelt veel kenmerken met hen. De aardbeiveer valt echter op door zijn formaat – veel groter dan dat van een zeester – en uniek uiterlijk, dat in de internationale media vaak als “vreemd” wordt bestempeld.

Greg Ross, een lid van het onderzoeksteam dat de nieuwe soort identificeerde, vergeleek het uiterlijk van het dier met dat van een aardbei. Met armen van 20 minuten kan dit dier 20 cm lang worden.

Tijdens het verkennen van de Antarctische kust ontdekten wetenschappers acht verschillende soorten. Deze wezens zwemmen op een unieke manier die verschilt van andere bekende mariene soorten. Hij leeft op een diepte van ongeveer 20 meter onder de zeespiegel en zijn kleur varieert van beige tot donkerrood. Karakterisering van deze soorten is mogelijk gemaakt door recente technologische vooruitgang en DNA-analyse.

READ  Hoeveel calorieën per dag?