Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nieuwe Oekraïense drone-aanvallen in Rusland

Nieuwe Oekraïense drone-aanvallen in Rusland

  • 08.03 uur: Oekraïense drone schiet in de buurt van de Russische kerncentrale, zegt gouverneur

naar’Oekraïne lanceerde een drone-aanval op een stad in het westen van het land Rusland Vlakbij een van de grootste kerncentrales van het land, zonder de structuur te beschadigen, zegt een Russische gouverneur.

De gouverneur van de regio Koersk, Roman Starovoit, zei dat een Oekraïense drone de gevel van een gebouw in de stad Koerskatov, een paar kilometer van de kerncentrale van Koersk, vernielde. “Er zijn geen slachtoffers”, voegde hij eraan toe.

Lees ookWanneer de Russen vrezen dat de Beaver-drone op hun hoofd zal vallen

  • 7.17 uur: Opnieuw drone-aanval in de regio Moskou verijdeld, aldus de burgemeester van de stad

De burgemeester van de Russische hoofdstad zei dat Rusland een nieuwe nachtelijke drone-aanval in de regio Moskou had verijdeld, zonder melding te maken van slachtoffers of schade.

Op vrijdag “luchtverdedigingstroepen nabij Lyubertsy [à l’est de Moscou, NDLR] “We hebben een nieuwe poging verijdeld om een ​​drone op Moskou te richten”, zei Sergei Sobyanin op Telegram. “Volgens voorlopige informatie waren er geen gewonden of schade”, zei de gekozen functionaris, eraan toevoegend dat de hulpdiensten ter plaatse waren.

  • 01.14 uur: VS arresteert vermoedelijke smokkelaar van microchips naar Rusland op Cyprus

En de Amerikaanse justitie maakte donderdag de arrestatie bekend Cyprus Een Russische Duitser verdacht van illegale export naar Rusland Rusland Elektronische componenten voor militair gebruik in strijd met de sancties die Washington aan Moskou heeft opgelegd in verband met het conflict in het land Oekraïne.

Arthur Petrov, 33, die zowel het Duitse als het Russische staatsburgerschap heeft, werd op 26 augustus op Cyprus gearresteerd op verzoek van de Amerikaanse autoriteiten en wordt vervolgd wegens “het overtreden van exportregels, smokkel, fraude en het witwassen van geld”, zo werd aangekondigd in een pers uitgave. Bureau van de federale officier van justitie in Manhattan, onder het gezag van het ministerie van Justitie.

READ  Mawar: Een monster van een orkaanfenomeen in de Stille Oceaan

Dmitry Utkin, de rechterhand van Yevgeny Prigozhin bij Wagner, kwam vorige week om het leven bij hetzelfde vliegtuigongeluk als de leider van de groep huurlingen. Hij werd donderdag begraven op een militaire begraafplaats in de noordelijke buitenwijken van MoskouTijdens een feest gewijd aan goede vrienden.

De Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmytro Kuleba zei dat critici van het tegenoffensief van Oekraïense troepen tegen Russische troepen het moeten “stoppen”.

Met AFP en Reuters