Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het Witte Huis zegt dat Kiev de afgelopen dagen “aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt”.

Het Witte Huis zegt dat Kiev de afgelopen dagen “aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt”.

En de Verenigde Staten zijn bemoedigend. Het Witte Huis heeft het kennisgeving “In de afgelopen 72 uur is er aanzienlijke vooruitgang geboekt bij de strijdkrachten van Oekraïne” In het zuiden, aldus een woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad. Verwijzend naar recente anonieme kritiek in de Amerikaanse pers op de Oekraïense tegenaanval zei John Kirby op vrijdag 1 september: Een bekritiseerde [pays] Partner en vriend proberen vooruit te komen in bloedige, vreselijke, gewelddadige omstandigheden, en het helpt niet echt.” Volg ons leven.

Oekraïne beweerde dat het deze week een drone-aanval had uitgevoerd Tegen het Russische vliegveld vanuit het Russische land, het eerste, probeert Kiev vijandelijkheden naar Rusland te brengen. De afgelopen weken zijn het aantal drone-aanvallen op Russisch grondgebied en de Krim, die Rusland in 2014 annexeerde, toegenomen.

Türkiye acht het “noodzakelijk” om de overeenkomst over Oekraïens graan te hervatten. Dat heeft de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Hakan Fidan, die Moskou bezoekt, donderdag bepaald “nodig” Hervatting van de overeenkomst over de export van Oekraïens graan via de Zwarte Zee. In juli trok Rusland zich terug uit deze belangrijke overeenkomst over de mondiale voedselvoorziening, waarbij vooral kritiek werd geuit op het feit dat de Russische export van graan en kunstmest werd belemmerd door westerse sancties.

Een tegenaanval is volgens Kiev lastig, maar niet onmogelijk. En dit is feitelijk de boodschap die de minister van Buitenlandse Zaken van Oekraïne, Dmytro Kuleba, heeft overgebracht wereldin een donderdag gepubliceerd interview. “De tegenaanval (…) is moeilijk omdat de Russische verdedigingslinies moeilijk zijn. Maar we gaan vooruit. Er is geen reden om de strategie te veranderen, omdat we geen verandering zien in de Russische strategie.”“, bevestigt hij aan het Franse dagblad.

READ  "Ik ga niet tegen je liegen, het zal geen geweldige heropeningsavond worden, het zal geleidelijk verlopen", waarschuwt Gabriel Atal.

Zes Oekraïense soldaten kwamen om bij een vliegtuigongeluk. Het Oekraïense Nationale Onderzoeksbureau (SBI) heeft aangekondigd dat zes Oekraïense militairen zijn omgekomen bij twee gevechtshelikoptercrashes in Oost-Oekraïne, terwijl het leger van Kiev een tegenoffensief leidt tegen Russische troepen. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend.