Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nieuwe grote vooruitgang tegen Covid: wetenschappers worden geconfronteerd met de dreiging van de achtste golf en ontwikkelen een masker dat het virus in 10 minuten kan detecteren

Nieuwe grote vooruitgang tegen Covid: wetenschappers worden geconfronteerd met de dreiging van de achtste golf en ontwikkelen een masker dat het virus in 10 minuten kan detecteren

Dit masker zal goed werken “in slecht geventileerde ruimtes, zoals liften of gesloten ruimtes, waar het risico op infectie groot is.”

geleerden Shanghai Tongji Universiteit gemaakt gezichtsmasker die veelvoorkomende luchtwegvirussen kunnen detecteren, waaronder griep en Coronavirus, in de lucht in de vorm van druppeltjes of spray. Het prototype, dat op 19 september in het magazine werd gepresenteerd kwestieDragers kunnen worden gewaarschuwd via hun mobiele apparaten Binnen 10 minuten Of de doelpathogenen in de omgevingslucht aanwezig zijn.

Hiervoor ontwierp het onderzoeksteam een ​​kleine sensor met aptameren, een type molecuul dat in staat is eiwitten van ziekteverwekkers zoals antilichamen te herkennen, die vervolgens aan het masker worden bevestigd.

Lees ook:
Covid: De Supreme Health Authority verifieert de geldigheid van de dubbele injectie van Omicron-compatibele vaccins en injecties tegen griep

hij werkt goed”waar de kans op infectie groot is”

“Ons masker zal heel goed werken op slecht geventileerde plaatsen, zoals liften of gesloten ruimtes, waar het risico op infectie groot is, zei Yin Fang, de auteur van de studie. Als er in de toekomst een nieuw respiratoir virus opduikt, kunnen ze het sensorontwerp eenvoudig bijwerken om nieuwe pathogenen te detecteren. “, hij voegt toe. Onderzoekers werken al aan hoe dit te doen Verkorting van de detectietijd.

De respiratoire pathogenen die verantwoordelijk zijn voor Covid en influenza zijn klein verspreid spray druppels en de aerosolen die besmette mensen vrijgeven als ze praten, hoesten of niezen. Deze virusbevattende deeltjes, vooral kleine aerosolen, kunnen lange tijd in de lucht blijven zweven.

READ  De eerste twee contactgevallen werden gevaccineerd in Frankrijk