Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Kernfusie: een verrassende aankondiging uit China, zal het land als eerste de kracht van de zon beheersen?

Kernfusie: een verrassende aankondiging uit China, zal het land als eerste de kracht van de zon beheersen?

Chinese wetenschappers hebben zojuist hun wens aangekondigd om kernfusie binnen zes jaar te perfectioneren.

Sterk, schoon, veilig en onverzettelijk. Kernfusie, die de energie van de zon reproduceert, is de ultieme Heilige Graal-energie. Een echte stap voorwaarts voor de mensheid, die veel naties volgen, zonder deze op dit moment volledig te bereiken.

Geen enkel team ter wereld is er tot nu toe in geslaagd een reactor te bouwen die meer energie produceert dan nodig is om een ​​fusiereactie te creëren. Als het Koreaanse bedrijf Tokamak KSTAR onlangs heeft aangekondigd dat het is gelukt Houd plasma langer dan 17 minuten op meer dan 70 miljoen gradenDe vooruitgang die de afgelopen tien jaar is geboekt, blijft echter moeizaam en beperkt.

Maar eerder deze maand deed China een verrassende aankondiging. Het land is van plan om tegen het einde van het decennium kernfusie onder controle te hebben.

Hybride energiecentrale

Op 9 september bevestigde professor Peng Xianguo van de Chinese Academie voor Technische Natuurkunde dat de Chinese regering had ingestemd met de bouw van ’s werelds grootste pulscentrale in Chengdu, in de centraal-westelijke provincie Sichuan.Euraziatische Tijden. Het wordt een hybride fabriek die kernsplijting en kernfusie combineert.

In feite zal de fusie-energie die door deze faciliteit wordt geproduceerd niet rechtstreeks worden gebruikt om het elektriciteitsnet van stroom te voorzien: het zal worden gericht op het genereren van een stroom snelle deeltjes die uranium zullen raken, de brandstof die nodig is voor het “splijtings”-gedeelte van de energiecentrale . .

READ  Wat weten we over 'Vissen', de intrigerende rode vlek op Pluto?

Een andere techniek dan de Westerse techniek die China in staat zou kunnen stellen om sneller tot een levensvatbaar systeem te komen. De Chinese autoriteiten rekenen op technisch meesterschap vanaf 2028. Voor commercieel gebruik gepland in 2035.