Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Haute Autorité de santé stemt ermee in om drie vaccins te gebruiken die zijn aangepast aan de Omicron-variant voor de nieuwe terugroepcampagne

Enkele weken na de goedkeuring door het Europees Geneesmiddelenbureau en in het kader van de hervatting van de Covid-19-epidemie, heeft de Hoge Gezondheidsautoriteit dinsdag 20 september haar advies uitgebracht over het gebruik van bivalente vaccins van Pfizer. en Moderna tegen de Omicron-variant en zijn uitlopers, waaronder BA.5. HAS raadt aan om deze vaccins te gebruiken als onderdeel van een terugroepactie die dit najaar wordt uitgevoerd.

De Stichting beveelt aan dat mensen ouder dan 60 jaar die risico lopen als eerste een boosterdosis krijgen. “De HAS heeft aanbevolen om de toediening van een extra boosterdosis (vaak de tweede of vierde dosis) uit te breiden aan volwassenen jonger dan 60 jaar waarvan is vastgesteld dat ze risico lopen op het ontwikkelen van een ernstige vorm van Covid-19, aan zwangere vrouwen en aan mensen in hun directe omgeving of in regelmatig contact met immuungecompromitteerde of risicopersonen, Ze zei in een verklaring. Ook professionals in de gezondheidssector en sociale geneeskunde zouden hiervan moeten profiteren, voegt de stichting toe.

Als onderdeel van deze terugroepactie die de HAS aanbeveelt om in het najaar te worden voorbereid, wordt het gebruik van bivalente vaccins aanbevolen. “Het is beter” Laat de kracht weten en Ongeacht de eerder gebruikte vaccins.. Slechts één uitzondering: mensen onder de 30 jaar. ze heeft Zij handhaaft haar aanbeveling om alleen Kommernati-vaccins te gebruiken. Of die ontwikkeld door Pfizer.

Tenslotte, Zoals al aanbevolen in meiInstituut “Het handhaaft zijn aanbeveling om de boostervaccinatiecampagne tegen Covid-19 te combineren met de vaccinatiecampagne tegen griep, en merkt op dat de injectie op dezelfde dag van de twee vaccins Mogelijk, als het op twee afzonderlijke injectieplaatsen wordt uitgevoerd”.

De bivalente vaccins van Pfizer en Moderna maken ook gebruik van populaire messenger RNA-technologie, maar hebben deze aangepast om zich te richten op de oorspronkelijke stam van het virus dat zijn oorsprong vond in Wuhan, China, en zijn Omicron-variant. Daarom zijn bivalente vaccins niet: “Geen nieuwe vaccins, maar vaccins die zijn aangepast aan circulerende stammen.” Met inbegrip van de Omicron-sublijnen, identificeert HAS. “lamHet vaccinplatform is hetzelfde, de totale hoeveelheid mRNA [ARN messager NDLR] Ook voor elke dosis“, Ze voegt eraan toe in haar persbericht.

READ  Bronchiolitis-epidemie duurt voort in Frankrijk, griep bedreigt Réunion

Als u deze vaccins bij zich heeft Identiek aan monovalente vaccinsbevestigt de instelling, bevestigt dat“eDe verwachte klinische werkzaamheid van deze nieuwe bivalente vaccins is minstens gelijk aan of zelfs hoger dan die van de oorspronkelijke monovalente vaccins, zonder dat deze potentiële superioriteit momenteel in het echte leven wordt aangetoond..

Hoe dan ook, ze belt “Doorgaan met de immunisatie-inspanningen voor mensen die risico lopen en die nog niet zijn gevaccineerd of die hun boosterdosis nog niet hebben gekregen, vooral ouderen”, Aangezien slechts 32,9% van de boosterdoses werd toegediend in 60-79 jaar en 46,2% bij 80-plussers, is de vaccinatiegraad in deze populatie nog steeds “Niet voldoende”.