Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Deze wetenschappers schatten het aantal mieren op aarde, en dit is onvoorstelbaar

Al jaren proberen onderzoekers over de hele wereld het aantal soorten waaruit de terrestrische biodiversiteit bestaat nauwkeurig in te schatten. De reeksen zijn vrij breed, wat de schuld is van plaatsen op aarde die nog steeds moeilijk te bereiken zijn of die nog niet zijn verkend. Elk jaar identificeren onderzoekers nieuwe soorten dieren of planten. Gewoon, wat dacht je van een nummer? mieren ? Insecten zijn bijna overal op aarde te vinden en ze zijn nog steeds behoorlijk cool. Onderzoekers hebben hun aantal geschat, wat onvoorstelbaar is.

Een onvoorstelbaar aantal

Met hun hechte gemeenschappen, 30.000 verschillende soorten en interessante kolonies behoren mieren tot de meest populaire insecten ter wereld. Alleen, hoeveel? mieren Met kolonies van enkele tientallen leden tot enkele miljoenen, aanwezigheid op zes van de zeven continenten en een verbazingwekkend aanpassingsvermogen, broeden mieren al minstens 100 miljoen jaar. Een insect waarvan de biomassa groter is dan die van de mensheid, gewoon dat.

Maar hoe zit het met het exacte aantal mieren op aarde? Een getal dat moeilijk te berekenen is, gezien het dier in kwestie. maar, Onderzoekers van de Universiteit van Hong Kong keken naar de vraag en wilden een antwoord geven. In plaats van de wereld rond te reizen om mieren één voor één te tellen, wendden wetenschappers zich tot bestaande onderzoeken. Zo konden deze onderzoekers, door maar liefst 489 studies te analyseren, hun bevindingen delen in een nieuwe studie die maandag in de Staatscourant werd gepubliceerd. Proceedings van de National Academy of Sciences.

READ  Alles wat je moet weten over gezichtspeeling

beginnen, De totale massa mieren op aarde is 12 megaton koolstof, alleen dat. Ter vergelijking: in 2016 was de mensheid goed voor slechts 60 miljoen ton koolstof. Hoe zit het met het totale aantal mieren? na waardering, Het lijkt erop dat er nu 20 quadriljoen mieren over de aarde zwerven. Een getal met een paar nullen kan als volgt worden geschreven: 20.000.000.000.000.000.

onvoorstelbaarZegt Patrick Schulthes, een van de hoofdauteurs van het onderzoek en nu onderzoeker aan de universiteit van Würzburg in Duitsland.We kunnen ons bijvoorbeeld geen 20 biljard mieren op één hoop voorstellen. Het werkt gewoon niet“.

Een onvoorstelbaar aantal gebaseerd op gegevens verzameld door duizenden onderzoekers, die in verschillende delen van de wereld wonen of hebben gewoond, verspreid over een eeuw. Er moet aan worden herinnerd dat dit cijfer een schatting is. Onderzoekers kunnen niet nauwkeurig berekenen hoeveel mieren er op aarde zijn, vooral omdat regio’s in Afrika en Azië geen gegevens hebben. Ondanks alles zijn deze onderzoekers erin geslaagd ons een algemeen beeld te geven van het aantal mieren.