Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Door naar het toilet te gaan, kun je helpen met de wetenschap … En dit is geen grap – Edition du soir Ouest-France

Door naar het toilet te gaan, kun je helpen met de wetenschap … En dit is geen grap – Edition du soir Ouest-France

Wil jij de wetenschap helpen om chronische ziekten te bestrijden? Het National Agricultural, Food and Environmental Research Institute (Inrae) is momenteel op zoek naar 100.000 ontlastingsmonsters tegen 2027. Een zeer serieus doel is om de bacteriën en microben te bestuderen die in onze darmflora leven.

Onze poep kan ons veel over ons vertellen. Dit is wat French Gut-onderzoekers zeiden, een project uitgevoerd door het National Research Institute for Agriculture, Food and the Environment (Inrae) met ziekenhuizen Parijs, studeer graag. Op 16 september 2022 lanceerden projectleiders een landelijke oproep om de uitwerpselen van de Fransen op te halen. Doel ? Verzamel 100.000 monsters tegen 2027 om de darmmicrobiomen van de Fransen in kaart te brengen.

of Wetenschappers Geïnteresseerd in zijn werk, is dat?“Het speelt zo’n belangrijke rol in immuun-, zenuw- en spijsverteringsfuncties, dat zijn onevenwichtigheden betrokken zijn bij vele ziekten, van diabetes tot de ziekte van Crohn, inclusief kanker.”denk aan het gespecialiseerde tijdschrift Wetenschap en de toekomst .

Momenteel hebben de onderzoekers slechts 3.000 monsters, gedateerd 2021 en alleen verzameld bij patiënten. “We hebben nog veel te leren door de micro-organismen van gezonde individuen te beschrijven” verklaarde op 15 september 2022 tijdens de persconferentie om het project te presenteren, Joel Doré, onderzoeksdirecteur gespecialiseerd in darmmicrobiota bij Inrae.

Het is om deze reden dat de Franse wetenschappers bellen. Ze hopen tegen het einde van het jaar 3.000 ontlastingsmonsters van gezonde mensen te verzamelen.

Hoe neem je deel aan het project?

De stappen zijn relatief eenvoudig. De enige contra-indicaties voor deelname aan het onderzoek zijn de volgende: “Minderjarig zijn, een antibioticakuur hebben gevolgd of een colonoscopie hebben ondergaan in de drie maanden voor de donatie, een maagdarmstoma hebben of onder curatele staan”rapporten Wetenschap en de toekomst.

READ  Hier zijn 5 zuivelproducten die u uit uw dieet moet schrappen als u IBD heeft

Voor anderen is het voldoende om zich op de site te registreren Franse darm En ga naar het tabblad “Deelname aan het project”. De site zal u vragen om uw toestemming en het invullen van een vragenlijst om uw leefstijl en eetgewoonten vast te stellen. Vervolgens ontvangen de deelnemers een verzamelkit en gedetailleerde instructies voor het verzamelen en verzenden van ontlasting naar een laboratorium bij hen thuis.

Na ontvangst worden ze geanonimiseerd en geanalyseerd. Ondertussen worden de deelnemers levenslang gevolgd en zullen de onderzoekers hen vragen hun gegevens in de loop der jaren bij te werken.

voor persoonlijke geneeskunde

“Met de hulp van de Fransen zal er veel wetenschappelijke kennis worden gegenereerd, waardoor we uiteindelijk kunnen evolueren naar gepersonaliseerde preventieve voeding.benadrukt Inrae zijn website. Het zal ook de weg vrijmaken voor innovatieve diagnoses en behandelingen, met name voor de bestrijding van chronische ziekten, die al 60 jaar gestaag en ongecontroleerd toenemen.”.

De ontlastingsmonsters die door Franse onderzoekers zijn verzameld, zullen het Million Human Microbiome Project voeden, een soort gigantische database over microbiomen, waaraan Frankrijk deelneemt. volgens Laat los China, Denemarken, Zweden en Estland hebben al deelgenomen en de eerste resultaten worden in 2024 verwacht.