Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het is geen grap: Artemis I-raket lekt weer

Het is geen grap: Artemis I-raket lekt weer

Voor de derde keer trof NASA een waterstoflek aan op Artemis I. Terwijl het bureau een test uitvoert met zijn enorme raket, is de zorg die ontstond tijdens de laatste lanceringspoging nog steeds voelbaar.

Nooit twee zonder drie. Na twee mislukte pogingen om een ​​Artemis I-raket naar de maan te lanceren, NASA voert op woensdag 21 september 2022 een test uit. Er is geen lancering gepland: het is alleen een kwestie van het succesvol vullen van enkele lanceertanks, Ruimtelanceersysteem (SLS)tot vloeibare waterstof, die als brandstof dient.

Maar voor de derde keer werd een waterstoflek geconstateerd wist je dat Rond 16.20 uur deed het lek zich voor toen NASA langskwam “snel” vullen Vloeibare waterstof uit een van de tanks (het tanken gebeurt in verschillende fasen, te beginnen met A langzaam vullend op waterstof). ziet er bezorgd uit Gelijkwaardig Voor een probleem dat zich voordeed bij het opstarten van Artemis I op 3 september. Op dit moment heeft NASA de tankvultest niet verlaten en probeert de defecte afdichting te vervangen en het gat te vullen.

SLS-raket op lanceerplatform. // bron : Flickr/CC/NASA/Joel Kowsky (bijgesneden afbeelding)

Maar waarom blijf je waterstof gebruiken voor de raket?

Waterstof is zeker de grote moeilijkheid die NASA had met Artemis I. Maar zelfs als het moeilijk te beheersen is, heeft deze brandstof onmiskenbare eigenschappen. Deze technologie wordt gebruikt door de meest actieve draagraketten, omdat de prestaties goed zijn (en beter dan kerosine) voor het vliegen met zulke enorme raketten. Waterstof blijft een veilige gok, zelfs als het gebruik ervan beperkingen heeft (het moet aanzienlijk worden gekoeld om een ​​vloeibare toestand te bereiken).

READ  Slechts 7% van de meest oplettende vindt 10 verschillen in minder dan 40 seconden!

ongeduld Wetenschappers en ruimteliefhebbers beginnen zich te laten gelden. ik moet zeggen dat De Artemis I-missie is erg belangrijk voor NASA, ook al is deze onbemand. Met deze eerste vlucht rond de maan bereidt het ruimteagentschap zich voor om astronauten terug te brengen naar de natuurlijke satelliet van de aarde. Dit is de eerste vlucht van Artemis-programma De Orion-capsule moet het mogelijk maken om in een baan om de maan te worden gestuurd, voordat het naar de aarde wordt teruggestuurd. Tijdens Artémis II is het programma vergelijkbaar, maar met een bemanning aan boord. Voor hun veiligheid mag dus niets aan het toeval worden overgelaten, en dit wordt nu voorbereid.

Voor meer

Ruimtelanceringssysteem.  // Bron: NASA / Sam Lott (bijgesneden afbeelding)