Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De vier tekens waar u op moet letten

De vier tekens waar u op moet letten

Yasmina Cato, bewerking door Juliette Moreau Alvarez
is gewijzigd in

11:55 uur, 22 september 2022

Hartfalen treft meer dan 1 miljoen mensen in Frankrijk en veroorzaakt jaarlijks 70.000 doden. In het licht van de ziekte die steeds verder vordert, lanceert de ziektekostenverzekering een massale bewustmakingscampagne om de Fransen te leren de tekenen van een tekort te herkennen en gevaarlijke vormen te vermijden.

Het is een aandoening die zich om de vier jaar 25% zou moeten ontwikkelen: Hartfalen treft vandaag 1,5 miljoen Fransen. Een aantal dat wordt onderschat, omdat patiënten traag zijn met het diagnosticeren. Elk jaar doodt deze ziekte 70 duizend mensen. Heeft voornamelijk invloed op Mensen van 60 jaar of ouderMaar de incidentie ervan neemt niettemin toe vóór de leeftijd van 55 jaar, net als in andere Europese landen, als gevolg van leefgewoonten die schadelijk zijn voor de gezondheid, zoals roken, gebrek aan lichaamsbeweging of slechte voeding.

Dus deze aandoening is verre van triviaal en daarom gaat de zorgverzekeraar volgende week een grote bewustmakingscampagne lanceren, vooral met commercials en video’s die worden uitgezonden naar apothekers en enkele artsen.

Kortademigheid, vermoeidheid, gewichtstoename en een opgeblazen gevoel

Als hartfalen vroeg genoeg wordt behandeld, kan het ergste worden voorkomen omdat er waarschuwingssignalen zijn die ons moeten waarschuwen. Dit zijn tekenen die misschien triviaal lijken, maar een persoon kan ze bijvoorbeeld enkele weken voor een hartaanval voelen. Stephanie Schramm is de MD die verantwoordelijk is voor chronische ziekten bij de ziektekostenverzekering en details A-symptomen hartfalen “Het wordt vaak verward met de tekenen van veroudering”, legt ze uit.

READ  Antistress, stimulator van het gevoel van eigenwaarde, bron van concentratie ... Welke fysieke activiteit verdient de voorkeur op kantoor?

Om hartfalen te herkennen, moet je letten op vier verschillende symptomen: “Het is kortademigheid en kortademigheid. Het is slaapproblemen en aanzienlijk overgewicht”, legt ze uit. “En dan gezwollen voeten, in de handen, het kan zijn Moe abnormaal.”

Als veel van deze symptomen worden gevoeld, moet de patiënt snel een arts raadplegen om de behandeling te starten. Naast medicatie is levensstijl net zo belangrijk, zoals Stephanie Schramm zegt: “Lichaamsbeweging kan een wandeling zijn, zoals winkelen. En dan, Je hebt geen zout dieet. Omdat dit een factor is die bijdraagt ​​aan oedeem en zwakte van het hart. “Dankzij de identificatie van symptomen en snelle behandeling worden de gevolgen voor het leven vermeden. Elk jaar worden in Frankrijk 200.000 mensen in het ziekenhuis opgenomen vanwege een hartfalen.