Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nieuwe beperkingen in Lissabon in het weekend, PCR-testen, nieuws zomer 2021

De Portugese regering heeft nieuwe beperkende maatregelen aangekondigd in de regio van Lissabon om de COVID-19-epidemie te bestrijden. Grenzen, PCR-test, open ruimtes, bereid je het beste voor op je vakantie in Portugal deze zomer 2021.

[Mis à jour le 29 juin 2021 à 11h05] Terwijl de Portugal De regering heeft sinds half mei opnieuw toeristisch reizen zonder quarantaine toegestaan ​​naar de meeste Europese landen, waaronder Frankrijk, en heeft het besluit genomen om nieuwe beperkingen op te leggen aan Lissabon om de Covid-19-epidemie te bestrijden. De deltavariant, die de afgelopen weken voor een opleving van het aantal besmettingen zorgde, is in het land wijdverbreid, blijkt uit de laatste gegevens van het Directoraat Generaal Volksgezondheid (DGS). Deze variant, de meest besmettelijke, is verantwoordelijk voor meer dan 51% van de nieuwe gevallen in Portugal en meer dan 70% in de regio van Lissabon.

De autoriteiten hebben aangekondigd dat mensen die in het weekend (vrijdag 15.00 uur tot maandag 06.00 uur) in de hoofdstad en omgeving aankomen of vertrekken, een negatieve screeningstest of vaccinatiebewijs moeten halen. Daarnaast moeten cafés, restaurants en non-foodwinkels vanaf 15.30 uur sluiten. Supermarkten en supermarkten sluiten om 19.00 uur. Deze beperkende maatregelen gelden alleen in het weekend. De Portugese hoofdstad Sesimbra en Albufeira, in de Algarve, zijn de drie gemeenten van het land waar deze maatregelen zullen worden uitgevoerd. Dit wordt wekelijks bekeken.

De grenzen van Portugal staan ​​open voor Franse toeristen, die niettemin een negatieve Covid-19-test van minder dan 72 uur na aankomst moeten indienen. Sinds 17 mei worden kinderen van 2 jaar en ouder getroffen door deze procedure.

READ  Puin van een Chinese satellietlanceerder is neergekomen in de buurt van Taiwan, beweert Taipei

Mensen uit landen van de Europese Unie met een coronavirusbesmettingspercentage van “minder dan 500 gevallen per 100.000 inwoners” (inclusief Frankrijk) kunnen sinds 17 mei “alle soorten reizen naar Portugal maken, inclusief niet-essentiële reizen”.

Reisbeperkingen zijn nog steeds beperkt tot essentiële reizen voor acht landen, waaronder vijf uit de Europese Unie: Cyprus, Kroatië, Litouwen, Nederland en Zweden, evenals Zuid-Afrika, Brazilië, de Verenigde Staten en India. In dit geval worden reizigers uit deze landen naast de tests onderworpen aan een quarantaine van 14 dagen.

Reizigers die naar de Azoren of de Madeira-archipel gaan, moeten binnen 72 uur na vertrek bewijzen dat ze een negatieve SARS-CoV-2-screeningtest (RT-PCR) hebben ondergaan. Op Madeira zult u bij aankomst een polymerasekettingreactie (PCR)-test ondergaan, die zal worden uitgevoerd door de lokale autoriteiten. In afwachting van de testresultaten worden reizigers in quarantaine geplaatst. Als de testresultaten positief zijn, wordt de reiziger onmiddellijk in strikte controle geplaatst.

Als de verblijfsduur op de Azoren 7 dagen of meer is, moet de reiziger op de zesde en twaalfde dag vanaf de datum van de eerste test contact opnemen met de bevoegde gezondheidsautoriteit op basis van de woon- of verblijfplaats, om een tweede en derde test doen (de reiziger blijft vrij om tussen tests te bewegen als het resultaat negatief is).

Portugal is de vierde en laatste fase van de ontmanteling van de nationale geloofwaardigheid ingegaan. Portugezen en toeristen kunnen nu profiteren van de winkels die open zijn tot 19.00 uur en restaurants en bars tot 22.30 uur.

Supermarkten zijn weer open, net als middelbare scholen en universiteiten, bioscopen, theaters, restaurants en bars. Nu kunnen er 4 personen binnen rond een tafel zitten onder strikte hygiënische voorwaarden (maximaal 6 personen binnen en 10 personen op het balkon).

READ  Met Churchill, Brexit en 'wakker worden met bullshit', vestigen premier-kandidaten zich goed naar rechts

In Portugal is het verplicht om een ​​masker te dragen op alle afgesloten openbare plaatsen en op de openbare weg voor mensen ouder dan 10 jaar wanneer de aanbevolen fysieke afstand (2 meter) onpraktisch is. Samenscholingen van meer dan 10 personen op de openbare weg zijn verboden. De verkoop van alcoholische dranken en het nuttigen van alcohol is vanaf 20.00 uur overal in het land verboden. De winkels gaan voortaan open om 10.00 uur en sluiten tussen 20.00 uur en 23.00 uur, afhankelijk van gemeentelijke besluiten. Bars, nachtclubs en sportarena’s blijven gesloten, tenzij bars ook als restaurant fungeren. Restaurants kunnen klanten blijven ontvangen tot middernacht en sluiten om 01.00 uur.

Portugal heeft een bezettingsplan op het strand opgesteld om zowel de lokale bevolking als toeristen in staat te stellen hun weg te vinden: een afstand van 3 meter tussen elk gezin of elke groep moet worden gerespecteerd, en de schaal moet worden gerespecteerd. Om niet gratis te reizen, geeft de app “Info Praia” realtime een overzicht van de strandbezetting. De stranden zullen een indicator hebben: groen, het strand is minder dan 33% bezet en toegankelijk, geel, het is nog mogelijk om te bewegen, rood, het strand is vol.