Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In een brief uitten bewoners hun bezorgdheid over het vervallen gebouw

Minstens 11 mensen stierven Bij de ineenstorting van het gebouw genaamd de South Champlain Towers, een flatgebouw van 12 verdiepingen in Surfide, een buitenwijk van Miami, Florida, in de vroege uren van 24 juni.

Vijf dagen later, dinsdag 29 juni, zijn honderden reddingswerkers in Miami-Dade County, gesteund door versterkingen uit heel Florida en zelfs uit Israël en Mexico, actief om 150 vermiste mensen op te sporen. Latijns-Amerikanen uit Argentinië, Colombia, Paraguay, Chili en Uruguay, met groeiende vragen over de oorzaken van de tragedie. Helaas werden er vier dagen lang geen overlevenden gevonden in de ruïnes van het gebouw.

Lees ook Gebouw in Florida ingestort: ​​tracering gaat door

Let op de staat van het gebouw

In een brief van 9 april, gericht aan de Vereniging van Eigenaren, gaf Jan Woodnecki, voorzitter van de Vereniging van Eigenaren, aan dat het gebouw last had van “beledigingen” Wie is de “versneld” Hij merkte op dat de situatie verslechterde. Volgens dit bericht is het onthuld VS vandaag en de De Wall Street JournalEr was $ 15 miljoen aan werk nodig om het naar het recordhoogte te brengen.

Sinds 2018, “De aantasting van het beton is versneld en het dak is enorm slecht geplaatst”Jan Woodnecki was boos. Al in 2018 meldde een rapport over de staat van het gebouw ‘Ernstige structurele schade’, Naast «scheuren» In de kelder van het gebouw, volgens documenten vrijgegeven door de stad Surfside.

Waterdichting onder de rand van het zwembad en toegangsweg voor voertuigen (…) Het heeft zijn levensduur overschreden en moet daarom volledig worden verwijderd en vervangen.”In dit document schrijft expert Frank Morabito, waarin hij oproept tot hervormingen “Binnen een redelijke termijn” Maar zonder enig gevaar voor instorting te veroorzaken.

Verwacht president Biden ter plaatse

“Er zal een grondig en volledig onderzoek komen naar de oorzaken die tot deze tragedie hebben geleid.”Dat heeft de burgemeester van Miami-Dade County, Daniela Levine Cava, maandag gezegd. Lokale autoriteiten beloofden een volledig onderzoek naar de oorzaken van de fatale ineenstorting.

Het Witte Huis zei dinsdag dat Joe Biden donderdag met zijn vrouw naar de stad Surfside zou reizen. Op verslaggevers die hem vroegen of hij van plan was Florida te bezoeken, antwoordde de president eerder op de ochtend: “Ja ik hoop het (…). zo spoedig mogelijk. Misschien donderdag vroeg. “ Ondertussen bracht het Witte Huis een persbericht uit waarin deze datum werd bevestigd.

En al op vrijdag sprak de Amerikaanse president zijn solidariteit uit in de… ‘Een heel moeilijke tijd’. “Veel mensen wachten – leven ze? Wat zal er gebeuren? – dus we zijn met hen van ganser harte”Dat zei hij op een persconferentie in het Witte Huis.

Le Monde met Agence France-Presse en Reuters

READ  Politieke verlamming en de verspreiding van Covid: het presidentschap van Biden barst van alle kanten - 20/12/2021 om 22:44