Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nieuw model ziet er nog steeds gepland uit, Nintendo ontkent volledig

Bloomberg beweert opnieuw dat Switch Pro 4K bestaat en in handen zal zijn van ontwikkelaars. Nintendo ontkent dit gerucht ten stelligste.

Bron: Nintendo

Bron: Nintendo

Eerder, uit de context

Tijdens de maanden voorafgaand aan de show Nintendo Switch OLED-model, Nee Uitgang aanstaandeBloomberg heeft door Takashi Mochizuki bevestigd dat er een nieuw model van de Nintendo Switch zal worden uitgebracht. Volgens de site introduceerde dit nieuwe model een aanzienlijk groter OLED-scherm en hogere prestaties waardoor de console 4K-schermen kan ondersteunen.

Nintendo onthulde later het Oled-model dat eigenlijk een groter scherm biedt, maar hetzelfde prestatieniveau als de klassieke Nintendo Switch. Minachting voor Bloomberg die uit zijn bronnen zei dat de Nintendo Switch “Pro” in ontwikkeling is. Toen beweerde de site dat OLED-schakelaar kost slechts $ 10 om te produceren, wat een goede marge van Nintendo vertaalt, die door het merk expliciet werd afgewezen voor zijn investeerders.

Bloomberg herlancering

Terwijl we dachten dat het idee van de Switch Pro voorlopig begraven was, herlanceert Bloomberg de geruchten met een nieuw artikel van 29 september. Journalist Takashi Mochizuki pakte wederom de pen, dit keer vergezeld door Olga Autumn, om aan te geven dat maar liefst 11 ontwikkelstudio’s de tools hebben gekregen om 4K-achtige games voor de Nintendo Switch te maken. Dit worden kleine en grote studio’s inclusief Zynga. De studio achter Farmville werkt nu aan Star Wars: Hunters op de Nintendo Switch.

Volgens Bloomberg zou dit nieuwe, krachtigere model van de Nintendo Switch pas eind 2022 worden verwacht. Het merk zou de lancering van dit model hebben uitgesteld om leveringsproblemen als gevolg van tekorten te voorkomen, wat mogelijk had kunnen worden vergemakkelijkt door het gebruik van een modernere Nvidia-chip dan die in de Switch.

READ  Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro Robot Vacuum Test: het is tijd voor de profs!

Nintendo ontkent

Een Twitter-account geïnvesteerd in Nintendo heeft het woord genomen om de nieuwe aantijgingen van Bloomberg volledig te ontkennen. Het komt zelden voor dat Nintendo de moeite neemt om een ​​gerucht zo agressief te ontkennen en dit is de tweede keer dat het bedrijf dit doet voor een artikel van Takashi Mochizuki.

Een nieuwsbericht van 30 september 2021 (JST) beweert ten onrechte dat Nintendo tools biedt om game-ontwikkeling voor de Nintendo Switch te stimuleren met 4K-ondersteuning. Om een ​​juiste verstandhouding tussen beleggers en klanten te waarborgen, willen wij graag verduidelijken dat dit rapport onjuist is. (1/2)

– Nintendo Co Ltd (Corporate Public Relations / IR) (NintendoCo Ltd) 30 september 2021

Om precies te zijn, Nintendo ontkent het leveren van tools voor een Nintendo Switch die in staat is om 4K-definitie te verwerken. In een tweede tweet weigerde het bedrijf ook om een ​​ander Nintendo Switch-model voor te bereiden, zo niet een OLED-model gepland voor 8 oktober 2021.

nintendo 3ds xl hoesje

Er is echter een speciaal geval in de geschiedenis van Nintendo dat we moeten onthouden. Op 4 juni 2012 publiceerde de krant Nikkei een artikel waarin werd aangekondigd dat Nintendo een nieuw model voor de 3DS voorbereidt met een groter scherm. Nintendo ontkende heftig een artikel op 5 juni 2012, de volgende dag, om te zeggen dat het merk geen Nintendo 3DS met een groter scherm aan het ontwikkelen was. Op 22 juni 2012, slechts twee weken later, onthulde Nintendo officieel de Nintendo 3DS XL, een Nintendo 3DS-model met een groter scherm.

READ  iCloud +: Apple VPN en andere privacyfuncties voor abonnementen

Nintendo heeft dus een geschiedenis als het gaat om het ontkennen van een gerucht dat in de pers opkwam en dat later waar bleek te zijn. Er moet echter worden opgemerkt dat Nintendo in het geval van de Switch 4K een publieke afkeuring van zijn investeerders publiceert, wat extra gewicht geeft. Het is duidelijk dat we ook moeten onthouden dat het niet is omdat de eens verworpen geruchten dat het gerucht van Switch 4K noodzakelijkerwijs waar is gebleken. Het leek echter belangrijk om dit specifieke geval te onthouden, over een kwestie die nu het woord Bloomberg tegen het woord Nintendo plaatst.