Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Amazon’s kleine astro-robot zou een ramp zijn – Corbin

– In samenwerking met Phoneandroid –

Een paar dagen geleden introduceerde Amazon een nieuwe tool waarvan ik denk dat die je zal interesseren. Dit is Astro, zijn kleine robot die eenmaal in je huis is geïnstalleerd, door je hele huis kan zwerven en veel diensten kan verlenen.

Astro is niets meer of minder dan een voor Alexa geschikte tablet die je overal kan volgen, videogesprekken kan voeren, muziek kan streamen en je huis kan bewaken tijdens je afwezigheid.

Astro, waarvoor werd geadverteerd voor $ 1.500, gebruikt machine learning om kamers in uw huis te scannen en proactief te patrouilleren om u meldingen te sturen als er iets ongewoons is.

Zoals je in de video kunt zien, heeft hij een telescopische camera waarmee hij zijn neus er helemaal overheen kan plaatsen en er is zelfs een kleine bekerhouder aan de achterkant om aan de schoppen te trekken.

Het is duidelijk dat wie in huis “camera aangesloten” zegt, noodzakelijkerwijs “risico’s voor de privacy” zegt en hier stelt Amazon gerust door te verduidelijken dat het mogelijk zal zijn om gebieden te identificeren waar de robot niet het recht heeft om zijn wielen te plaatsen, zoals de badkamer of een slaapkamer.

Deze apparatuur is bedoeld als aanvulling op het volledige assortiment Amazon-beveiliging als Ring-camera’s. De robot is ontworpen om het gedrag van passagiers te herkennen en te analyseren. Om dit te doen, neemt het de stemmen en gezichten van mensen op, zodat ze deze beter kunnen identificeren en kunnen bepalen of er een vreemdeling in uw huis verschijnt.

READ  Hogwarts-magie onthuld in ASMR-video

Als de Sentinel-modus is geactiveerd en een indringer komt je huis binnen door het raam in te breken, Astro zal het gebroken glas detecteren en dan naar de persoon toe bewegen. Het zal het benaderen, het volgen, audio en video opnemen van de vreemdeling in kwestie en het vervolgens uploaden naar de cloud.

Echter, in een gelekt intern document van Amazon Relais op PhonandroidWe hebben geleerd dat robots nog lang niet ontwikkeld zijn en dat de beloften van Amazon niet zullen worden nagekomen. Het lijkt erop dat het persoonsdetectiesysteem onderontwikkeld is en het apparaat erg kwetsbaar is. Het handvat van de telescopische nokkenas is een paar keer gebroken tijdens het testen en veel succes met het terugplaatsen van de robot in een doos en het opnieuw opladen als het handvat wordt gebruikt.

De ingenieurs die eraan hebben gewerkt, zijn erg streng voor Astro en geloven dat hij bij de eerste gelegenheid zal exploderen op de eerste trap die hij oversteekt, of te dicht bij mensen komt, wat gevaarlijk kan zijn voor de bewoners van de kamer. Het huis dat dan kan instorten.

Ze noemen het project zelfs een ‘privacy-nachtmerrie’ omdat het naast de slechte gezichtsherkenning het hele huis in kaart brengt op een hittekaart van waar het waarschijnlijk vast komt te zitten of mensen tegen het lijf loopt.

Dus het is misschien te vroeg om commentaar te geven op Astro, wetende dat het nog niet is uitgebracht, maar Amazon verzekert ons dat zijn bot het geweldig doet. Het is moeilijk om ze noodzakelijkerwijs te geloven, dus laten we hopen dat Amazon hun product verbetert voordat het wordt gelanceerd (in de la ^^).

READ  In 2019 werd een berg aan persoonlijke gegevens gestolen van Deezer