Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nieuw lanceringsvenster geopend op 31 augustus voor Starship?

Nieuw lanceringsvenster geopend op 31 augustus voor Starship?

Vier maanden na het gedeeltelijk mislukken van de Starship-demonstratievlucht is er sprake van een nieuwe poging eind augustus. Het lijkt ons een beetje gehaast, maar met SpaceX verbaast niets ons meer. Vooral omdat NASA heeft laten doorschemeren dat Artemis III misschien niet langer de missie is om terug te keren naar de maan! om daarna verder te gaan.

U zult ook geïnteresseerd zijn

[EN VIDÉO] Kijk hoe het eruit zou zien om de Artemis-missie te lanceren Eind 2021 lanceert NASA’s nieuwe zware draagraket SLS (Space Launch System) …

Nu NASA heeft aangegeven dat de Artemis III-missie “anders” zou kunnen zijn, dat wil zeggen, weerspiegelt het feit dat SterrenschipSterrenschip maan- SpaceXSpaceX Het is onwaarschijnlijk dat het eind 2025 operationeel zal zijn om een ​​Amerikaanse bemanning op de maan te laten landen, maar SpaceX moet nu snel reageren. In de context van deze onzekerheid zal NASA overwegen om, afhankelijk van de omstandigheden, de terugkeer van Amerikanen naar de maan enkele jaren uit te stellen, misschien tijdens de Artemis V- of IV-missies, wat zal leiden tot de transformatie van de Artemis III-missie in een bemande missie in een baan om de maan.

NASA bereidt zich voor om de terugkeer van Amerikanen naar de maan enkele jaren uit te stellen

Zal de FAA toestaan ​​dat het ruimtevaartuig terugkeert?

Op dit moment circuleren er berichten dat SpaceX van plan is om op 31 augustus de tweede testvlucht van het Starship uit te voeren. Dit nieuws komt als een verrassing, aangezien Starship nog geen vluchttoestemming heeft gekregen van de FAA (de Federal Aviation Agency die particuliere lanceringen in de VS reguleert), aangezien het aan de grond stond na een gedeeltelijke mislukking tijdens de eerste vlucht op 20 april. De gigantische bommenwerper van SpaceX explodeerde tijdens de vlucht vanwege een ScheidingScheiding Defect op beide verdiepingen. Dit ongeval veroorzaakte ook ernstige schade aan de Sterrenbasis, waardoor er een gat onder de lanceerromp achterbleef en het puin eromheen werd verspreid, wat aanzienlijke schade veroorzaakte.

READ  Diabetes: deze onverwachte tekenen liegt u niet om te weten

Bovendien heeft SpaceX slechts een paar dagen geleden zijn eindrapport over dit gedeeltelijke falen ingediend bij de FAA om te bepalen wat er precies is gebeurd op 20 april en welke maatregelen moeten worden genomen om de kans op een succesvollere uitkomst in de toekomst te vergroten.

Starship: de eerste vlucht ontcijferen met een expert, de “positieve prestaties” en waarom deze explodeerde?

Voordat Starship vluchten kan hervatten, moet de FAA niet alleen dit uitgebreide rapport goedkeuren, maar ook een lijst opstellen met corrigerende maatregelen die SpaceX moet nemen. SpaceX heeft al enkele stappen gezet, waaronder het installeren van een waterdompelsysteem. Dit systeem, dat onder de draaiende motoren doorloopt, heeft tot doel de temperatuur met enkele honderden graden te verlagen, maar vooral om de schokken van de motor in te dammen.geluidsgolfgeluidsgolf De start, die we tijdens de eerste vlucht zagen, kan ernstige schade aanrichten rond het lanceerplatform. Dit systeem lijkt met succes te zijn getest op 6 augustus tijdens een statische test van de Super Heavy, het eerste hoofdpodium van het Starship.

Verwaarloos milieugegevens niet

Tegelijkertijd wordt de FAA nog steeds geconfronteerd met juridische stappen van een coalitie van milieugroeperingen en milieuactivisten. klimaatklimaat van de Carrizo/Comecrudo-stam in Texas, die het bureau ervan beschuldigen de milieueffecten en risico’s voor de lokale bevolking tijdens deze Starship-testcruise niet goed te beoordelen.

Het nieuwe nummer van Mag ‘Futura’ Hoe beïnvloedt het universum ons? Nu verkrijgbaar in kiosken:

ik vind Mag Futura Op kiosken

Ontdek in dit nieuwe nummer:

  • 1 Centraal dossier: “Hoe beïnvloedt het universum ons?” »;
  • 1 Een dossier openen over een milieukwestie: “Confronting Gaïa – Bergen en reservaten onder druk”;
  • En vele andere formaten om de wereld beter te begrijpen en te behouden: Animal Quarter, Mechanics of Beauty, Where is Technology Heading?, Cosmic Epiphany, Science in Comics…
READ  Is de mens de oorzaak van de verplaatsing van de draaias van de aarde?