Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nieuw incident voor Boeing: 737 MAX landt met open huisdierdeur

Nieuw incident voor Boeing: 737 MAX landt met open huisdierdeur

Basis
Begin maart landde een vliegtuig van Alaska Airlines op een luchthaven in Portland, VS, met de huisdierencabine gedeeltelijk open.

Nog meer onrust voor Boeing. De vliegtuigfabrikant kampt al enkele maanden met controleproblemen. Op 1 maart landde een Boeing 737 MAX-8 uit Los Cabos, Mexico, op de landingsbaan van Portland. Toen het vliegtuig stopte, merkte het grondteam dat er een open deur was. Dit is waar de huisdieren van passagiers reizen.

Een vlucht van Alaska Airlines met huisdieren arriveert met de vrachtdeur open, terwijl de luchtvaartmaatschappij en Boeing te maken krijgen met een rechtszaak van een miljard dollar https://t.co/NWsOLsvgL9 pic.twitter.com/8VvPVsCj7S

Luchtvaartnieuwsbrief

Jouw wekelijkse bijeenkomst om te ontdekken Exclusieve informatie In de luchtvaartsector: interviews, diepgaande analyses en enquêtes…

Register

– New York Post (@nypost) 8 maart 2024

Dat staat in een persbericht New York PostAlaska Airlines verdedigt zich: “Niets gaf de bemanning een indicatie dat de deur open stond tijdens de vlucht, en alle indicaties wijzen erop dat de deur na de landing gedeeltelijk werd geopend.” Hij voegde eraan toe: “Onze onderhoudsteams inspecteerden het vliegtuig, vervingen een veer in de deur, testten de deur en brachten hem weer in gebruik.” Gelukkig zijn er geen dieren verloren gegaan of gewond geraakt.

Het bedrijf heeft veel verstoringen gezien met zijn MAX-modellen. Op vrijdag 5 januari kwam de motorkap van een 737 Max 9, van hetzelfde bedrijf als Alaska Airlines, halverwege de vlucht van boord. Het ongeval vond plaats kort nadat het vliegtuig ook was opgestegen vanaf Portland Airport. De Amerikaanse Civil Aviation Agency heeft Boeing tot nader order verhinderd de productiesnelheid van zijn 737 MAX-vliegtuigen te verhogen.

READ  Direct - Elon Musk zou op zoek gaan naar een opvolger aan het roer van Twitter