Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Enedis activeert een fraudealarm op de Linky Meter

Enedis activeert een fraudealarm op de Linky Meter

Enedis is zich bewust van de risico's die sommige frauduleuze activiteiten met zich meebrengen en roept haar 37,5 miljoen klanten op om waakzaam te zijn. Het bedrijf onthulde dat kwaadwillende personen zich voordeden als klanten om illegale wijzigingen aan elektrische installaties aan te brengen, wat resulteerde in een bedrieglijke verlaging van de elektriciteitsrekening.

Strenge straffen voor overtreders

Deze acties zijn niet alleen illegaal, maar brengen ook de veiligheid van faciliteiten in gevaar en kunnen ernstige financiële en juridische gevolgen hebben voor de slachtoffers.

Enedis benadrukt dat zij niet deelneemt aan enig commercieel verkeer en geen diensten levert die de veiligheid of integriteit van de elektrische installaties van haar klanten in gevaar kunnen brengen. De legitieme interventies van Enedis betreffen vooral de elektrische aansluiting, het plaatsen van Linky-meters, het uitlezen van het verbruik, het oplossen van elektrische problemen en het afsluiten van elektriciteitscontracten op verzoek van energieleveranciers.

Om deze fraudepogingen effectief tegen te gaan, onthoudt Enidis een aantal belangrijke punten. Elke door Enedis geplande thuisinterventie wordt in de eerste plaats systematisch voorafgegaan door een contactbericht of een vooraf afgesproken afspraak met de klant. Klanten worden aangemoedigd om bijzonder op hun hoede te zijn bij elke suggestie om de elektrische installatie aan te passen om de rekening (die hoog kan oplopen) te verlagen.

Als u twijfelt over de wettigheid van de interventie, is het noodzakelijk om op dit moment contact op te nemen met de afdeling Fraudebestrijding (DGCCRF). TitelOf zelfs rechtstreeks bij Enedis, die een alertnummer heeft ingesteld om ieder vermoeden van fraude te kunnen melden: 09 70 83 19 70.

READ  Video - Tolrails op de snelweg in Normandië verwijderen: hoe werkt het

De straffen kunnen zwaar zijn voor degenen die zich schuldig maken aan dergelijke fraude, maar ook voor klanten die hiervan profiteren. Afgelopen december veroordeelde de rechtbank van Besançon twee mannen voor het aanbrengen van illegale wijzigingen aan de elektrische panelen van klanten. De straffen variëren van gevangenisstraffen tot 24 maanden en een boete van 25.000 euro. Met andere woorden, justitie maakt geen grapjes en de straffen zijn aanzienlijk.

Enidis stelt dat energiediefstal strafbaar is met zware strafrechtelijke sancties tot een boete van maximaal € 1 miljoen en tien jaar gevangenisstraf (de misdaad van georganiseerde massafraude), en dat andere misdaden die onder het Wetboek van Strafrecht vallen waarschijnlijk zullen worden vervolgd. », waarschuwt het bedrijf.

Enedis benadrukte ook het belang van ieders medewerking om de veiligheid van het elektriciteitsnetwerk in stand te houden en eerlijke handelstransacties in de energiesector te waarborgen.

🟣 Abonneer u op om geen enkel nieuws over Journal du Geek te missen Google Nieuws. En als je ons leuk vindt, hebben we elke ochtend een nieuwsbrief.