Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Belastingen 2024: Tot wanneer kunt u uw belastingaangifte invullen?

Belastingen 2024: Tot wanneer kunt u uw belastingaangifte invullen?

De belastingkalender voor 2024 is zojuist een beetje duidelijker geworden. Volgens de informatie ontvangen van de gespecialiseerde website Het gaat allemaal om mijn financiën Zoals ons is bevestigd door het Directoraat-Generaal van Openbare Financiën, liggen de deadlines voor de online validatie van de inkomstenbelastingaangifte tussen eind mei en begin juni, afhankelijk van waar u woont.

In detail hebben belastingbetalers van departementen 1 (Ain) tot 19 (Koriz) of in het buitenland tot 23 mei middernacht de tijd om deze formaliteiten te vervullen. Mensen uit departementen 20 (Cours du Sud en Haute-Cours) tot 54 (Merthe-et-Moselle) profiteren van een extra week tot 30 mei.

Ten slotte zullen de inwoners van de departementen 55 (Maas) tot 976 (Mayotte) het meest gepolijst zijn, aangezien zij tot 6 juni aan deze verplichting kunnen voldoen. Dit verschil is bedoeld om congestie op het platform impots.gouv.fr te voorkomen, waar veel belastingbetalers tot de laatste dag wachten met het indienen van hun aangifte.

Hoewel we inmiddels het einde van het verhaal kennen, heeft de Belastingdienst nog geen datum vastgesteld voor de lancering van de goedkeuringscampagne. “De rest van het schema wordt later bepaald”, kregen we van DGFiP te horen. Traditioneel heeft elke regio echter zes weken voor de minder bedeelden, en acht weken voor de beter gesitueerden, om de aangifte inkomstenbelasting in te vullen. Daarom gaat de dienst waarschijnlijk rond donderdag 11 april open.

Herziene schaal met 4,8%

Bovendien wordt voor belastingbetalers die nog steeds een papieren aangifte via formulier 2042 gebruiken, de aangiftedatum volgens de website Tout sur mes Finances vastgesteld op uiterlijk maandag 20 mei, ongeacht de woonplaatsadministratie. Informatie niet bevestigd door DGFiP.

READ  Hier zijn 5 tips om u te helpen uw huis tegen lagere kosten te renoveren

De aangiftecampagne van 2024 zal vooral in het oog springen door de herbeoordeling van de maatregel van de inkomstenbelasting van 4,8%. Concreet betekent dit dat als uw inkomen in 2023 met minder dan 4,8% stijgt, u uiteindelijk minder belasting gaat betalen.