Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nieuw dagelijks record van sterfgevallen als gevolg van Covid-19

Op vrijdag 24 september registreerde Rusland een nieuw record van dagelijkse sterfgevallen als gevolg van Covid-19, vaccinatie is nog steeds traag en inperkingsmaatregelen zijn afwezig ondanks de golf van Alternate Delta die het land sinds de zomer treft.

Volgens de dagelijkse telling van het crisiscentrum van de Russische regering zijn de afgelopen 24 uur 828 mensen overleden aan het coronavirus. Rusland is het land dat in Europa het zwaarst is getroffen door de epidemie. In totaal zijn 20.273 mensen overleden als gevolg van Covid-19, volgens een restrictieve definitie die de overheid heeft gegeven voor sterfgevallen als gevolg van Covid-19. Het Russische statistiekbureau Rosstat, dat een bredere definitie heeft, meldde eind juli 2021 meer dan 350.000 doden. Sinds juni wordt Rusland hard getroffen door het delta-type coronavirus, dat als het meest besmettelijk wordt beschouwd, en is er niet in geslaagd om te stoppen zijn verspreiding. Voortgang. Het aantal nieuwe gevallen bereikte vrijdag 21.379.

28,4% van de Russen is volledig immuun

Ondanks het ontwerp van veel nationale vaccins is vaccinatie, tegen de achtergrond van wantrouwen jegens de autoriteiten, al maanden opgeschort. Volgens de Gogov-website is tot nu toe slechts 28,4% van de Russische bevolking volledig gevaccineerd.

Om de economie jarenlang stil te houden, weigeren de overheid beperkende of inperkende gezondheidsmaatregelen te nemen. Het dragen van een masker, hoe verplicht ook, is onzeker in het openbaar en afstandsinstructies worden zelden nageleefd. De stad Moskou gaf deze week toe dat ze te maken heeft met een tweede uitbraak van de deltavariant, na de eerste in de zomer. Het aantal blessures steeg daar binnen een week met 24% en het aantal ziekenhuisopnames met 15%. Het Russische voorzitterschap sloot donderdag opnieuw grote beperkingen uit, terwijl er sinds het verbod in het voorjaar van 2020 geen drastische maatregelen zijn genomen om de economie te beschermen.

READ  Kiev beweert 88 steden heroverd te hebben op Russische troepen in de regio Cherson...

President Vladimir Poetin, die een geval van contact is na het ontstaan ​​van een grote epidemische focus van tientallen patiënten in het Kremlin, zit sinds begin vorige week in isolatie.