Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nicolas Izimat-Mirin verdronk in Nederland

Nicolas Izimat-Mirin verdronk in Nederland

Goed eindeEredivisie (Nederlands D1) Met Vitesse heeft Nicolas Isimat-Mirin het lastig in Nederland. Op 32-jarige leeftijd komt het voormalige VAFC uit dezelfde zaal als Ajax (5-0). aandacht

Izimut-Mirin behoort tot de slechtste verdedigingen in de Eredivisie

Het publiek dat hem op het Europese toneel zag met PSV (2015-2019) en Besiktas (2019-2021), of Toulouse (2019-2020) op Franse bodem, heeft hem ongetwijfeld niet gezien. Sindsdien heeft Nicolas Izimat-Mirin Amerika ontdekt met Kansas (2021-2022) voordat hij naar de Spelen van Monaco ging, waar hij na het seizoen trainde in VA (2010-2013) en Arnhem, voordat hij terugkeerde naar Nederland.

Na een eerste seizoenshelft op de tiende plaats heeft de centrale verdediger van Vitesse het vandaag moeilijk gehad. Te beginnen met de 4-2-3-1 van Philippe Coutinho, heeft de voormalige Valenciaanse man moeite om de inzinking van zijn team te keren. Vitesse, het rode licht van de Eredivisie, heeft de op een na slechtste verdediging (29 tegendoelpunten) en staat op een enorme reeks van drie nederlagen in evenveel wedstrijden (13 tegendoelpunten dit seizoen).

Laatste gevecht tot nu toe: Dit weekend tegen Ajax. Met de aanvoerdersband om zijn beide armen gewikkeld stond Nicolas Izimat-Mirin machteloos tegen het herrijzende Ajazits (5-0 verlies). Zwaar bekritiseerd, zit Philipp Goku op de draad. Ondanks zijn onbreekbare status bevindt de voormalige Franse Espoores-international (3 caps) zich een paar jaar geleden in een gecompliceerde collectieve situatie binnen de club die strijdt om Europese plaatsen.

Enzo piloot

Fotocredit: OLAF KRAAK/ANP/AFP via Getty Images