Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland | Vier de lente in bloei in Amsterdam

(Amsterdam) April is waarschijnlijk de meest aangename tijd om de hoofdstad van Nederland te bezoeken. De lente is er al; De bomen zijn zachtgroen weergegeven, de bloemperken en parken staan ​​in bloei en het omringende landschap pronkt met talloze tulpenvelden. Maar de Keukenhof, een middeleeuwse bloementuin die bezoekers van over de hele wereld trekt, is een must-see.


Slechts zeven of acht weken open, Keukenhof is uniek in zijn soort. De bloementuin wordt elk jaar vernieuwd. Naast de percelen met vaste planten – waarvan sommige al 150 jaar oud zijn – staan ​​ongeveer 7 miljoen tulpen, narcissen, hyacinten en andere bolgewassen, die het publiek in het voorjaar en de zomer met de ogen kan ruiken en verslinden. De tuinen worden vervolgens opnieuw ontworpen en als de herfst aanbreekt, begint het opnieuw planten met de hand, bol voor bol.

Stel je voor: 800 soorten tulpen, een kleurenpracht op een baan waar water alomtegenwoordig is, paden vol sculpturen, waar je veel oude gebouwen kunt bewonderen, waaronder natuurlijk een historische windmolen. In de showrooms staan ​​ook duizenden bloemplanten. U kunt ook een boottocht maken om uw ogen uit te kijken naar de tulpenvelden voordat hun koppen worden afgehakt.

Want de schoonheid van de Hollandse akkers is ook heel tijdelijk. Zodra de bloemen beginnen, gaan de stelen door de guillotine zodat alle energie van de bladeren zich concentreert in de bollen, die allemaal bestemd zijn voor de verkoop. Maar hoe kort het ook is, de show is fantastisch.

Daarnaast komen bezoekers van overal naar de Keukenhof om de lentekriebels ten volle te beleven. Vorig jaar marcheerden er 1,1 miljoen bezoekers uit meer dan 100 landen. Ter vergelijking: de Montreal Botanical Garden trekt jaarlijks zo’n 800.000 mensen.

READ  Nederland op weg uit de "stikstofimpasse".

 • Als de tulp koningin van de Keukenhof is, herbergt deze blauwgeklede druifhyacint zo'n 3 miljoen bollen van verschillende soorten.

  Foto met dank aan KEUKENHOF

  Als de tulp koningin van de Keukenhof is, herbergt deze blauwgeklede druifhyacint zo’n 3 miljoen bollen van verschillende soorten.

 • kanalen, vijvers; Water is overal in de bloementuin Keukenhof.

  Foto met dank aan KEUKENHOF

  kanalen, vijvers; Water is overal in de bloementuin Keukenhof.

 • De Keukenhof is een vakbeurs waar zo'n honderd bloembollenproducenten en -exporteurs hun producten presenteren.

  Foto met dank aan KEUKENHOF

  De Keukenhof is een vakbeurs waar zo’n honderd bloembollenproducenten en -exporteurs hun producten presenteren.

 • Op de Keukenhof staan ​​maar liefst 500 soorten tulpen in verschillende vormen en kleuren.

  Foto met dank aan KEUKENHOF

  Op de Keukenhof staan ​​maar liefst 500 soorten tulpen in verschillende vormen en kleuren.

1/4

Keukenhope heeft geen eekhoorns

Gelegen in Lisse, op een uur rijden van Amsterdam, beslaat het bloemenpark Keukenhof een grote tuin van 32 hectare, waarvan de oorsprong enkele eeuwen teruggaat. De plantage wordt grotendeels gefinancierd door de producenten en exporteurs van de bollen, evenals inkomsten uit toelatingen. “Het spreekt voor zich dat de epidemische jaren financieel bijzonder moeilijk waren, legt de woordvoerder van de organisatie Brit Verkewieser uit. In 2020 waren we gesloten en het jaar daarop waren de tuinen meer dan twee weken open, hoewel alle aanplantingen werden zoals altijd vernieuwd. »

Profiterend van een belangrijke commerciële showcase, zorgen honderd zorgvuldig geselecteerde leveranciers ervoor om elk van hun percelen naar hun smaak te maken en hun planten duidelijk te identificeren. Om een ​​continue bloei gedurende de acht weken blootstelling te garanderen, worden de bollen in drie aaneengesloten dikke lagen geplant, zodat de vroege soorten en variëteiten vroeg bloeien, terwijl de late eind april worden belicht.

Misschien wel het meest verrassend voor een tuinman uit Quebec is de afwezigheid van eekhoorns in deze uitgestrekte tuin. “Eekhoorns! Ik heb ze hier nog nooit gezien! » begint Mmij Verkijker.

Meer dan bloemen

Foto door Matthew Lloyd, Bloomberg-archieven

Amsterdam staat ook bekend om zijn grachten.

Als de Keukenhof in het voorjaar dé toeristische trekpleister van Nederland is, moet je voor een bezoek aan de tuin niet naar Amsterdam gaan. Hier zijn enkele andere plaatsen om te verkennen op de site.

op het water

Om alles te ervaren wat de stad op dit gebied te bieden heeft, moet u een paar rondvaarten door de grachten maken, in ieder geval op twee afzonderlijke circuits.

Schaken Rembrandt

Bezoek het Rembrandthuis (1606) om meer te weten te komen over de architectuur van de oude en smalle huizen van Amsterdam. Verrassend feit: het hoofdbed is erg smal. Op dat moment zaten we rechtop en sliepen.

FOTO DOOR PIROSCHA VAN DE WOUW, REUTERS ARCHIEVEN

tafel De Nachtwacht Van Rembrandt, tentoongesteld in het Rijksmuseum

Uitzonderlijke musea

Het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum zijn twee musea die het waard zijn om de Atlantische Oceaan over te steken. Tijdens ons verblijf zaten ze de hele week vol. Tip: Bezoek hun websites elke dag. Je vindt vast en zeker een tijdslot waar nog wat vrije plekken zijn. Of beter nog: boek je ticket voordat je vertrekt.

READ  In Nederland kwamen 1.300 clubs bijeen voor een testceremonie

300 jaar in tank

De Hortus Botanicus, gesticht in 1638, is een van de oudste botanische tuinen ter wereld. Klein, stil, zeer goed gevuld – en geweldige koffie. Er staan ​​twee oude potplanten in het palmenbos. Ze verdwijnen in de natuurlijke omgeving en zijn onbeweeglijk Encephalastos haritus Het groeit al 300 jaar in zijn container. Hij kan het goed vinden met zijn 200-jarige metgezel. Ze produceren nog steeds fruit, waarvan de zaden worden gedoneerd aan andere botanische organisaties.

Bloemenmarkt

Zeer dicht bij Centraal Station – vanwaar ook veel toeristenboten vertrekken – Bloemenmarkt. Gebouwd op het water in 1862, is het ontzagwekkend met een verscheidenheid aan flora.