Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland versoepelt de gevangenisstraf, ondanks een toename van het aantal gevallen

AMSTERDAM (Reuters) – Nederland kondigde dinsdag een lichte versoepeling aan van de gezondheidsbeperkingen die zijn opgelegd in het licht van de uitbraak van het Coronavirus, waardoor scholen en kapsalons kunnen heropenen.

De avondklok, die vanaf 23 januari ingaat, zal echter tot minstens 15 maart duren, aangezien experts zeggen dat het aantal dagelijkse infecties weer begint te stijgen, wat leidt tot de opkomst van meer nieuwe stammen van het virus.

Volgens het Rijksdienst voor de Volksgezondheid (RIVM) is het aantal nieuwe gevallen geïdentificeerd in de week tot dinsdag met 19% gestegen tot 29.997 door de impact van nieuwe mutaties in het virus.

“We doen iets heel verwarrends”, zei Mark Rutte. “Het versoepelen van maatregelen is niet zonder kosten en zeker onomkeerbaar. Als de besmetting weer snel toeneemt, komen alle opties met betrekking tot controles weer op tafel”, zei hij.

Het RIVM was van mening dat de mogelijkheden om de bestrijdingsmaatregelen te versoepelen zeer beperkt waren en benadrukte dat het besmettingspercentage zou kunnen stijgen bij overmatige herstructurering.

Slechts drie weken voor de parlementsverkiezingen is de druk op de regering om de economie te heropenen de afgelopen weken echter toegenomen.

Mark Rutte wijst erop dat na de heropening van basisscholen eerder deze maand, de klaslokalen begin volgende week een dag in de week weer open gaan.

Niet-essentiële bedrijven, die sinds half december zijn gesloten, mogen dagelijks een bepaald aantal klanten winnen.

In een peiling die deze week werd gepubliceerd, zei 45% van de Nederlanders dat ze de beperkingen zouden willen versoepelen, terwijl slechts 21% zei dat ze tegen eind januari voor versoepeling zouden zijn. Eigenaren van restaurants en bars zeiden maandag ook dat ze zouden aanklagen wegens staatsbeleid.

READ  Koningin Máxima adopteert drie egels en maakt dat luid en duidelijk bekend

Vorige week beval de rechtbank de regering om de avondklok op te schorten van 21.00 uur tot 04.30 uur, maar Amsterdam overtrad de uitspraak door een nieuwe wet op te stellen om de maatregel te handhaven.

Het aantal gezondheidscrises in Nederland heeft deze maand de limiet van een miljoen vervuilingsgevallen overschreden, terwijl er meer dan 15.000 doden zijn geregistreerd.

(Bart Meizer; Franse uitgave bewerkt door Jean Tertian, Jean-Stephen Bros.)