Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland verlengt anti-overheidsactie tot 20 april

Mark Rutte kondigde nieuwe maatregelen aan.
AFP

Nederland verlengt de controlemaatregelen tot 20 april om de verergerende Govt-19-epidemie in het koninkrijk te bestrijden.

Hoewel de blunder in België werd aangekondigd, trekken ook onze buren in het noorden de toon aan. Met name premier Mark Rutte maakte dinsdagavond bekend dat Nederland de avondklok met een uur verkort.

“Het aantal verontreinigingen stijgt weer en er liggen weer steeds meer mensen in het ziekenhuis”, verklaarde Rutte op een persconferentie. “Dit is op dit moment een zorgwekkende realiteit, en daarom kunnen we de juiste handelwijze niet verlaten”, zei hij.

Echter, “er is een kleine verandering. Het is logisch om de avondklok te wijzigen, want de zomer komt eraan en het wordt daglicht”, aldus het hoofd van de Nederlandse regering. De avondklok werd een uur vertraagd. Het duurt van 22:00 uur tot 04:30 uur.

Rutte, die vorige week de gemeenteraadsverkiezingen met vlag en wimpel won, zei dat er voor de rest niets zal veranderen.

Dus cafés, bars en restaurants zijn gedekt, behalve voor bestellingen. Hetzelfde geldt voor “niet-essentiële” bedrijven, die hun gordijn laten zakken als er geen voorafspraak wordt gemaakt.

De invoering van de avondklok in januari leidde tot rellen in verschillende steden in Nederland, maar de regering acht het noodzakelijk om de epidemie het hoofd te bieden.

Sinds het begin van de gezondheidscrisis vorig jaar is Nederland, met een bevolking van iets meer dan 17 miljoen inwoners, in verband gebracht met meer dan 1,2 miljoen gevallen van het coronavirus en 16.339 doden. Dinsdag waren er 5.636 nieuwe gevallen vastgesteld.

READ  Journalist doodgeschoten in Amsterdam