Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Covid-19-variant: Europa isoleert het VK

Europa probeert zichzelf in te dammen door de confrontatie aan te gaan met een variant van het coronavirus dat in een deel van het Britse grondgebied circuleert en door Londen als ‘uit de hand’ wordt gehouden.

België, Nederland, Italië, Duitsland, Luxemburg, Ierland, Frankrijk … De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) roept haar leden in Europa op om “hun controles te versterken” nu het aantal berichten over luchtvering vanuit het Verenigd Koninkrijk toeneemt. Deze nieuwe soort. In de meeste gevallen wordt de verkeersopschorting met het VK zondag om middernacht van kracht en zal uit voorzorg een dag of twee duren in afwachting van de beoordeling van het risico van de nieuwe stam en het bepalen van een geïntegreerde reactie. Op EU-niveau.

Volgens de WHO zijn er enkele gevallen gemeld buiten de Britse grens in Denemarken (9), Nederland (1) en Australië (1), waarin wordt gesuggereerd dat de leden hun ‘virus (hiërarchische’) capaciteiten wereldwijd zouden moeten vergroten. uit, zei een woordvoerder.

Volgens de WHO kan de variant, naast “vroege aanwijzingen dat de variant mogelijk besmettelijker is”, ook “de effectiviteit van sommige vroege diagnostische methoden beïnvloeden”, opnieuw volgens “vroege informatie”. Aan de andere kant “is er geen bewijs voor een verandering in de ernst van de ziekte”, hoewel dit punt ook wordt onderzocht.

De Duitse regering maakte zondagavond bekend dat ook EU-experts hadden geconcludeerd dat het huidige vaccin tegen Kovit-19 de nieuwe variant tegenwerkt.

Tot 1 januari in Nederland

De Nederlandse regering heeft zondag alle passagiersvluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk opgeschort nadat in Nederland een geval van vervuiling was ontdekt. De schorsing is ingegaan om 06.00 uur en blijft van kracht tot 1 januari. Ook degenen die vanuit Engeland per boot komen, worden bij aankomst in de Nederlandse havens omgeleid.

READ  Amalia uit Nederland: Deze ongewone reflectie van haar vader vastgelegd op camera!

Minister-president Mark Rutte riep Nederlandse burgers op om niet te reizen tenzij het absoluut noodzakelijk is.

Duitsland en Frankrijk volgen

België kondigde deze zondagochtend ook aan zijn grenzen met het Verenigd Koninkrijk voor minstens 24 uur te sluiten. Volgens RTBF. Premier Alexander de Crowe legde uit dat het verbod om middernacht zou ingaan en minstens 24 uur zou duren. Reizen met de Eurostar wordt ook stopgezet.

Italië heeft zijn vluchten ’s middags opgeschort door de stem van zijn minister van Buitenlandse Zaken, Luigi de Mayo. Alvorens te worden gevolgd door Ierland, Kondigde vroeg in de ochtend aan dat het de vluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk aanstaande zondag voor ten minste 48 uur vanaf middernacht zou opschorten. Zeeverbindingen zullen blijven voorzien.

Duitsland schort vluchten naar Groot-Brittannië en Zuid-Afrika om middernacht op, en naar landen waar verdachte variatie is geconstateerd.

Volgens Frankrijk zijn alle reizen vanuit het Verenigd Koninkrijk op zondag middernacht (Parijse tijd) en gedurende 48 uur opgeschort omdat ze “verband hielden met het vervoer van goederen over de weg, door de lucht, over zee of per spoor”. Raad. “Alleen niet-ondersteunde vracht zal worden goedgekeurd. De doorstroming of het verkeer van mensen naar het Verenigd Koninkrijk wordt niet beïnvloed”, zei Matticknon.

Wenen en Madrid staan ​​op dezelfde lijn, en er zijn besprekingen gaande met Europese functionarissen over de algemene respons van de EU.

READ  Europese Commissie geeft groen licht aan Nederlands reddingsplan

Ambassadeurs van EU-lidstaten komen maandag bijeen in Brussel. Een EU-functionaris zei dat de ambassadeurs maatregelen zouden bespreken, zoals een verplichte PCR-test voor reizigers uit het VK. Ter ondersteuning van dit initiatief werd vanavond een persbericht uitgebracht door Mattiknan.