Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

We hebben een ‘crisis’ België gelijk

We hebben een ‘crisis’ België gelijk

Na een reisverbod uitgevaardigd door de Belgische autoriteiten op zondag 7 februari, verloor het Belgische senior nationale team (28-0) van rugby Europa nadat het de laatste wedstrijd van het Rugby Europe Championship 2020 in Roemenië niet bereikte.

De beslissing over de groene loper veroordeelde België omdat het als laatste eindigde in het toernooi en een play-off speelde om het Rugby Europe Championship te behouden. Een bijeenkomst gepland voor 13 juni, die de Black Devils zal provoceren tegen Nederland, zal eerst kandidaten zien voor de lagere divisie en promotie.

“Het Belgische rugby heeft officieel het uitstel van de wedstrijd van de Black Devils tegen Roemenië geëist”, legt president Salvador Santone uit in een officiële verklaring van Belgium Rugby. “Dit verzoek werd gedaan op basis van de aanbevelingen van World Rugby over het welzijn van spelers en het zicht op de gezondheidssituatie veroorzaakt door de epidemie. Na strikte gezondheidsmaatregelen van de overheid op 22 januari is deze reis gewoon onmogelijk geworden. Onze spelers zijn geen professionals, dus de reis is ‘niet nodig’ “.

“Bovendien, omdat we niet worden erkend als een excellente sport zoals gedefinieerd door Adobe en Sport Valentine, mogen we niet minstens 6 weken samen trainen met een internationaal toernooi, zoals aanbevolen door World Rugby. van onze spelers is erbij betrokken, ”zei technisch directeur Frederick Coke.

Dus als de Belgische federatie de verliezen kleineerde, besloot ze deze te accepteren, zelfs als België de 3e plaats verloor in het toernooi, d.w.z. de beste ranglijst in zijn geschiedenis. “De inbeslagname is frustrerend, er is niets aan de hand. Daarom moeten we nu eerst de play-off tegen Nederland winnen voordat we verder gaan met ons doel om ons te kwalificeren voor het volgende WK. In Frankrijk”, besluit Salvador Santone.

READ  In Nederland werden ruim 1.500 mensen gearresteerd tijdens klimaatprotesten

Lees ook: Volledig persbericht van Belgium Rugby