Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland stelt vanaf 15 mei isolatie verplicht voor reizigers

Nederland stelt vanaf 15 mei isolatie verplicht voor reizigers

De Nederlandse overheid wil dat de isolatieverplichting voor reizigers uit landen met een hoog risico op besmetting met het coronavirus per 15 mei ingaat. Dat wordt bevestigd door hackbronnen, stellen de NOS (Netherlands Omroop Stitching, Nederlandse publieke media). Naar verwachting komt het Nederlandse kabinet vrijdag met een wetsvoorstel.

Passagiers uit risicolanden die Nederland binnenkomen staan ​​al gepland voor tien dagen geïsoleerd te zijn, maar volgens de NOS overtreden velen deze regel. Daarom wordt zelfisolatie verplicht. Als u zich hier niet aan houdt, wordt een boete opgelegd. Het wordt ongetwijfeld 95 euro, wat het equivalent is van andere misdrijven die verband houden met het coronavirus in Nederland.

Het opgelegde isolement is in principe tien dagen, maar op de vijfde dag kan de persoon teruggebracht worden tot vijf dagen als hij negatief getest is op het coronavirus. Deze verantwoordelijkheid geldt zeker voor reizigers die uit de rode of oranje zones komen, wat momenteel wereldwijd een punt van zorg is.

Iedereen die naar Nederland gaat, moet een bericht invullen waarin staat waar ze worden geïsoleerd. Het kan thuis of ergens anders zijn. Net als andere landen zullen er geen geïsoleerde hotels zijn.

België: opnieuw reizen onder voorbehoud van testen en isolatie is goedgekeurd

Nieuwsbrief informatie

Ontvang elke ochtend belangrijk nieuws.

OK
Niet meer laten zien

READ  In Nederland komen boeren in opstand tegen vermindering stikstofoxide-uitstoot