Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland schrapt vluchten naar Amsterdam, luchtvaartmaatschappij boos

Nederland schrapt vluchten naar Amsterdam, luchtvaartmaatschappij boos

Nederlandse overheid Amsterdam heeft een limiet aangekondigd voor het aantal vluchten vanaf SchipholEuropa is de derde drukste, met 440.000 vluchten per jaar tegen een capaciteit van 500.000. 12% daling.

Vanaf november 2023 moet een vermindering van vliegbewegingen worden ingevoerd. Dit leidt tot “minder geluidsoverlast en minder uitstoot van CO2 en stikstof”, stelt het kabinet in een brief aan de Tweede Kamer. Hij verduidelijkte echter dat het verminderen van de stikstofuitstoot “niet de reden is voor dit resultaat”.

Verbaasd, Oliver Jankovec, Directeur-generaal van Airports Council International Europe zei: “In veel opzichten maakt Amsterdam Schiphol Airport Nederland groter. In dit opzicht lijdt het geen twijfel dat het besluit van de regering om de capaciteit van de luchthaven drastisch te verminderen, Nederland kleiner zal maken. »

Eerste in vluchtverbinding

Schiphol ligt in een van de drukste gebieden van Nederland. “Een verstedelijkt gebied met veel bedrijvigheid”, schrijft de regering in een persbericht. “Omwonenden maken zich zorgen over vliegtuiglawaai en de impact op de omgeving. Deze robuuste hubwerking willen we behouden. Tegelijkertijd moet er aandacht zijn voor het verminderen van de negatieve effecten van vliegtuigen op mens, milieu en natuur.

“Dit plotselinge besluit is een klap voor de luchtvaart, de werkgelegenheid en de economie van Nederland.” IATA-directeur-generaal Willie Walsh reageerde. Veroordeelt het “schokkende” resultaat. zij Amsterdam-Schiphol’s “beïnvloedt en beïnvloedt de hub-activiteit proportioneel”De juryleden zijn KLM, dat van Schiphol haar hub heeft gemaakt.

Een rapport uit 2022 van de Europese tak van Airports Council International (ACI Europe) rangschikte Amsterdam Airport Schiphol als de nummer één luchthaven in Europa op het gebied van directe vluchtconnectiviteit.

READ  Koningin Maxima der Nederlanden, de mooiste persoonlijke foto van haar 50e verjaardagszegels

Lees verder: