Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland schorst de adoptie van kinderen in het buitenland

Nederland schorst de adoptie van kinderen in het buitenland

De Nederlandse regering kondigde maandag aan de adoptie van kinderen uit het buitenland op te schorten, na het vrijgeven van een officiële verklaring die de illegale praktijken aan het licht brengt.

Het besluit komt er na een rapport waarin de Onderzoekscommissie naar de rol van de Nederlandse overheid bij de adoptie van kinderen in Brazilië, Colombia, Indonesië, Sri Lanka en Bangladesh tussen 1967 en 1998 bekritiseerd werd. Uit het onderzoek is gebleken dat “Verschillende soorten structureel misbruikHieruit blijkt dat met name de Nederlandse autoriteiten blind zijn voor vervalste documenten en gevallen van fraude en corruptie.

Het is pijnlijk dat de Nederlandse regering niet heeft gedaan wat werd verwachtDe Nederlandse minister van Juridische Defensie Sander Decker zei maandag in een verklaring. ​Hoewel veel adopties als positief worden beschouwd, had de overheid een actievere rol moeten spelen bij het ingrijpen in gevallen van misbruik.Hij verontschuldigde zich ook namens de regering bij de geadopteerde kinderen. ​In sommige gevallen was de Nederlandse overheid op de hoogte van de misstanden, maar kwam ze niet effectief tussenbeideSander Decker toegevoegd in een verklaring.

In december 2018 maakten de Nederlandse autoriteiten bekend dat ze een onderzoek zouden starten naar de betrokkenheid van sommige overheidsfunctionarissen bij illegale adoptiezaken decennia geleden, met name uit Brazilië.

In een brief aan de Tweede Kamer gaf Sander Decker aan dat hij een onafhankelijke onderzoekscommissie zou instellen die de periode van 1967 tot en met 1998 zou bestrijken. De groep richtte zich eerst op adoptiezaken. Uit Brazilië, landen die kwamen opdagen voordat ze ze onderzochten “Symptomen van misbruik in het verleden”, D.w.z. Colombia, Indonesië, Sri Lanka en Bangladesh.

READ  De grote partij trok zich terug uit de regeringscoalitiebesprekingen

De Nederlandse politie heeft begin jaren tachtig onderzoek gedaan naar de adopties. ”Misdaden”In 42 gevallen. De Nederlandse regering zegt dat de genomen maatregelen uiteindelijk zijn geschrapt.