Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland: Overheid begint gesprekken met boze boeren

Volgens een aantal deelnemers heeft de eerste gespreksronde tussen de Nederlandse overheid en de agrarische wereld geleid tot weinig voortgang met een plan om de stikstofuitstoot te verminderen, waaronder vermindering van de veestapel en mogelijke onteigeningen.

• Lees verder: Droogte in Nederland: Schaarste in het “waterland”.

De woede is niet afgenomen in het land, ’s werelds op een na grootste landbouwexporteur na de Verenigde Staten: de afgelopen weken hebben boeren snelwegen geblokkeerd, mest en afval gedumpt en hooibalen in brand gestoken, terwijl ze protesteerden voor de huizen van verschillende politieke leiders. .

Na de eerste gespreksronde meldde het hoofd van de belangrijkste Nederlandse landbouwunie (LTO), Szak van der Daak, “enige beweging” maar “heel weinig”: “De bal ligt bij het kabinet”, zei hij, zoals geciteerd. door persbureau ANP.

“Maak je klaar voor de zwaarste actie die ooit door de Farmers Defence Force (FDF) is ondernomen”, waarschuwde de FDF, die bekend staat als extreem.

De “ernstige vertrouwenscrisis” is “dieper dan het huidige stikstofdebat”, zei bemiddelaar Johan Remkes, die vorig jaar de verhitte onderhandelingen over de vorming van een regering leidde.

Nederland is een van de grootste uitstoters van met name broeikasgassen en stikstof in Europa.

Een situatie vanwege de vele kuddes die op de vlakten grazen.

Het regeringsplan roept op tot een vermindering van de stikstofemissies tot 70% in 131 belangrijke gebieden die het dichtst bij natuurgebieden en beschermde gebieden liggen om tegen 2030 de milieudoelstellingen te halen.

De regering, die ernaar streeft de stikstofuitstoot tegen 2030 met 50% te verminderen, heeft gewaarschuwd voor het uitsluiten van stortplaatsen, een cruciale stap.

READ  Nederland schrapt bijna alle gezondheidsmaatregelen

De Nederlandse premier Mark Rutte verontschuldigde zich vrijdag voor het tonen van belangrijke natuurbeschermingsgebieden op de “stikstofkaart” van het kabinet. Hij gaf toe dat dit tot “enorme verwarring” bij boeren had geleid.

Het vocale protest van boeren krijgt steeds meer steun uit het buitenland, waarbij de voormalige Amerikaanse president Donald Trump en populisten zich bij hun zaak aansluiten.