Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Premier Mark Rutte verzwakt door boerenopstand

Trekkers trekken massaal naar Nederlandse steden. Op 28 juli 2022 bij Bornerbroek. SEM VAN DER WAL/AFP

Terwijl hij een lange carrière aan het roer van de regering vierde, schudde het land door de ongekende razernij.

premier Mark Rutte, 55 jaar, viert dezer dagen een opmerkelijke prestatie. Na bijna twaalf jaar aan de macht te zijn geweest, werd hij begin augustus het hoofd van de Nederlandse regering, met het grootste politieke leven. Maar de viering wordt overschaduwd door de donkere wolken van de agitatie van de boeren, die al twee maanden niet is afgezwakt.

Rutte moest daardoor vroeg terug van vakantie, begin augustus, om afgelopen vrijdag de eerste gespreksronde te beginnen met de agrarische wereld, die woedende Nederlandse steden blijft blokkeren met zijn tractoren. De brute aankondiging van een plan om de kuddes met 30% te verminderen, met als doel de Nederlandse stikstofuitstoot in 2030 met 50% te verminderen, zette het kruit in brand. Ongeveer 40.000 boeren, van wie sommigen door de maatregelen met verdwijning worden bedreigd, begonnen later te demonstreren, met enkele woordenwisselingen waarbij de politie gewelddadig werd. Huizen van enkele ministers…

Dit artikel is alleen voor abonnees. 80% blijft voor u over om te ontdekken.

Net als je passie kent vrijheid geen grenzen.

Lees je artikel verder voor € 0,99 voor de eerste maand

Al geabonneerd?
Inloggen

READ  Nederland geniet eerste avondklok sinds WO II