Nederland is vastbesloten…tegen Gibraltar

Door een makkelijke zege (3-0) tegen een zeer zwakke kant uit Gibraltar kon Nederland de nederlaag in Frankrijk (0-4) van vrijdag een beetje vergeten.

We gaan niet zo ver om je ervan te overtuigen dat ze wankel waren omdat hun doelman niet de hele wedstrijd kon redden, maar we denken ook niet dat Nederland opgelucht was dat het van een meer bescheiden ploeg had gewonnen. Gibraltar. Een kopbal in de eerste periode van Memphis Depay stelde Oranje in staat de score te openen nadat doelman Dale Colling van de tegenstander zijn exit (23e) miste. De nieuwe aanvoerder van Nathan Ake bezegelde hun overwinning na terugkeer uit de kleedkamer (50e). Want enkele seconden na de worp van Liam Walker werd Mats Wiffer met zijn stijgijzers op zijn scheenbeen (51e) van het veld gestuurd, waardoor een team dat al elf verdedigde sinds het begin van de ontmoeting, teruggebracht werd tot tien eenheden.

Het optreden van Ronald Koeman was goed na de pauze, waarbij Cody Kakpo en Donyal Mullen Georginio Wijnaldum en Steven Berghuis vervingen. Minder ballen in het strafschopgebied, wat meer beweging: de ontmoeting, gespeeld in bijna 30 meter toeschouwers, was minder in de tweede helft. En Nathan Ake, een afgeweken schot (83ste), bezorgde de eindstand een ruime kans. Door deze overwinning kunnen de teamgenoten van Virgil van Dijk na drie dagen hun verstand en weinig vastberadenheid herwinnen. Het falen van de Franse staat (0-4) Maar Memphis Debay vertrok in de 63e minuut met een verrekking van het linkerdijbeen, en de vraag blijft: zal de bal (ongeveer 85% balbezit) het doel raken (51 schoten op 0) met voldoende tussenruimte? De halve wedstrijd spelen voor 11 runs tegen 10, is dat te veelbelovend?

READ  In Nederland werden windparken gesloten om de vogels in alle rust te laten migreren

Lees verder: Stand en programma Groep B