Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland-Frankrijk: Het begin van de Blues met Koeman, Klaus en Kolo Mwani

Nederland-Frankrijk: Het begin van de Blues met Koeman, Klaus en Kolo Mwani

Frankrijk, de koploper van de kwalificatiegroep voor Euro 2024, staat vrijdag (20.45 uur, TF1) in Amsterdam tegenover Nederland. Zoals we hadden verwacht zal Didier Deschamps Randall Kolo-Mwani vooraan opstellen. De Parijzenaar krijgt de voorkeur boven Olivier Giroud en Marcus Thuram om Kylian Mbappé aan het aanvallende front te vergezellen. Kingsley Coman zal goed starten op de rechtervleugel, ten koste van Ousmane Dembélé, die vanwege pijn in zijn bovenbeen is vastgehouden.

Blues-compositie

Minian-Klaus, Konate, L. Hernandez, T. Hernandez – Griezmann, Tchouamini, Rabiot – Koeman, Kolo Mwani, Mbappé (Cap).

Zijn opvolger wordt Jonathan Claus. Marseille keerde terug in de opstelling en kwalificeerde zich voor het eerst sinds 25 september 2022 en werd in Kopenhagen verslagen door Denemarken (2-0). Een goede kans om te pronken voor de 31-jarige rechtsback, die nu in een viermansverdediging voor zijn club speelt, nadat hij lange tijd werd beschouwd als een vaste waarde in een vijfmansverdediging.

Voor de rest van het team zijn er geen verrassingen. Nadat hij voor deze groepering verschillende verdedigers werd ontnomen (Upamecano, Konde, Saliba, Disasi), vertrouwt Didier Deschamps op een ongekende relatie tussen Ibrahima Konate en Lucas Hernandez.

READ  Nieuw wereldkampioen Francesco Bagnaia's seizoen in zes sleutelmomenten