Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland en Groot-Brittannië gaan een nieuwe energie-interconnector aankondigen: Euractive FR

Nederland en Groot-Brittannië gaan een nieuwe energie-interconnector aankondigen: Euractive FR

Nederland en het Verenigd Koninkrijk zullen naar verwachting op maandag (24 april) een nieuwe elektriciteitsverbinding aankondigen die de twee landen en offshore windparken in de Noordzee met elkaar verbindt om de energiezekerheid en hernieuwbare energie te vergroten.

“Deze nieuwe verbinding versterkt de energiezekerheid en onafhankelijkheid in Europa. Het is essentieel dat Noordzeelanden nauw samenwerken op het gebied van offshore windenergie en interconnectie” Dat heeft minister van Klimaat en Energie Rob Jetten gezegd.

De elektriciteitsverbinding, genaamd ‘LionLink’, zal de tweede in zijn soort zijn en zal voldoende elektriciteit transporteren om meer huizen van stroom te voorzien dan Birmingham en Manchester samen, aldus de Britse regering.

De lijn, die naar verwachting begin volgend decennium operationeel zal zijn, zal vier keer groter zijn dan de enige interconnector in zijn soort en kan tot 1,8 gigawatt dragen.

“De Noordzee is een belangrijke leverancier van groene stroom geworden voor Nederland en een groot deel van Europa, dus we zijn klaar om de verbinding tussen beide landen uit te breiden” Dhr. zei Jetton.

Britse en Nederlandse ministers van Energie kondigen connectiviteitsplannen aan op de Noordzeetop (Noordzee-top), zal deze maandag in Oostende, België, vertegenwoordigers van negen lidstaten en de Europese commissaris voor Energie, Kadri Simpson, samenbrengen om de toekomstige ambities voor offshore windenergie te bespreken.

De Britse minister van Energieveiligheid, Grant Schabbs, zal naar verwachting een Memorandum of Understanding met Denemarken ondertekenen om de samenwerking op het gebied van de transitie van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energie te versterken.

“Met onze nauwe banden met onze Noord-Europese buurlanden, die vandaag bijeenkomen op de Noordzeetop, versterken we onze energiezekerheid en sturen we een krachtig signaal naar Rusland. [Vladimir] Poetin: Zijn dagen van dominantie op de mondiale energiemarkten zijn definitief voorbij zei de heer Shabbs.

Volgens de Nederlandse regering zal LionLink de decarbonisatie en marktintegratie ondersteunen, de voorzieningszekerheid versterken en een belangrijke stap zijn in de richting van een geïntegreerd maritiem netwerk in de Noordzee.

“Dit is een eerste stap en een geweldige kans om te leren naarmate het maritieme netwerk vorm krijgt.” Manon van Beek, CEO van TenneT, de Nederlandse transmissiesysteembeheerder, werkt samen met het Britse bedrijf National Grid om het project te ontwikkelen.

Groot-Brittannië beschikt al over 8,4 gigawatt geïnstalleerd vermogen, inclusief een elektriciteitsverbinding met België. LionLink zal deze capaciteit met een vijfde vergroten.

“Het gelijktijdig verbinden van windparken met meerdere markten is een gamechanger voor de energie-infrastructuur en brengt ons dichter bij het realiseren van het enorme groene energiepotentieel van de Noordzee” zei Ben Wilson, president van National Grid Ventures.

“We hebben nu het juiste beleids-, wet- en regelgevingskader nodig om dit te bereiken en een voor beide partijen voordelig Noordzeenetwerk op te zetten om een ​​schonere, slimmere, veiligere en meer betaalbare energietoekomst voor Britse consumenten en Europeanen te realiseren.”hij voegde toe.

[Édité par Anne-Sophie Gayet]