Nederland domineert Zuid-Afrika en sluit zich aan bij Spanje in de kwartfinales

De wereldkampioene van 2019 Nawab legde zondag in Sydney de hiërarchie op tegen Banyana Banyana (2-0).

Frankrijk TV – Sportredactie

gepubliceerd

updaten

Leestijd: 1 minuut

De ‘sinaasappelen’ zijn er. Nederland plaatste zich voor de kwartfinales van het WK voetbal door op zondag 6 augustus in Sydney Zuid-Afrika (2-0) te verslaan. Ze kende een zeer goede wedstrijdstart, want de spelers van Andris Junker maakten in de eerste tien minuten het verschil dankzij het nieuwe doelpunt van Jill Rohr, haar vierde doelpunt in de competitie (negende). De Nieuwe Burger greep de kans om de eerste Nederlandse speler te worden die meer dan drie doelpunten scoorde in dezelfde editie van het WK. Vervolgens profiteerden haar teamgenoten van een vreselijke fout van de doelman van de tegenstander, die een bijna schadelijk schot van Lineth Bernstein (68e) miste.

-

1/8 Finale: Samenvatting wedstrijd Nederland – Zuid-Afrika

-()

Na een schok van een Zuid-Afrikaans team dat aan het einde van de eerste helft weer op stoom kwam, onder leiding van Thembi Kgatlana, konden de Nederlanders zich inhouden, voordat ze bij terugkeer uit de kleedkamer weer controle over de bal kregen. Ze hadden zelfs vroeg naar de rust kunnen gaan als het doelpunt van Lieke Martens na inschakeling van de videoscheidsrechter niet was afgekeurd wegens buitenspel (54). In de slotminuten maakte doelman Daphne van Domselaar nog twee knappe reddingen (89 en 94) om zijn voorsprong te behouden.

READ  "Martial vertelde me dat dit het juiste moment was om te vertrekken", geeft Rangnick toe.

De Europese kampioenen van 2017 ontmoeten Spanje in de kwartfinales op 11 augustus in Wellington. Maar ze zullen het moeten doen zonder Daniel van de Donk, de beste speler van het team sinds het begin van het toernooi, vanwege zijn schorsing wegens het verzamelen van gele kaarten.