Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De dreiging van Manchester United wordt steeds duidelijker…

De dreiging van Manchester United wordt steeds duidelijker…

Het is (eindelijk), na ratificatie door de FA en de Premier League, officieel dat Sir Jim Ratcliffe mede-eigenaar is geworden van Manchester United. Hij bezit precies 27,7%, een percentage dat de komende jaren zou kunnen stijgen. Voor de Britse zakenman is dit het resultaat van een lange zoektocht en het begin van nieuwe problemen.

De rest volgt na deze aankondiging

Via zijn bedrijf INEOS heeft hij zelfs zwaar geïnvesteerd in het profvoetbal. In Frankrijk was het OGC Nice dat profiteerde van de financiële bijdrage van Sir Jim Ratcliffe. De Riviera-club, die in 2019 werd aangekocht door INEOS, heeft geduldig haar project opgebouwd, met als doel zich dit seizoen te kwalificeren voor de Champions League, gezien zijn huidige positie in de Ligue 1 (3e).

Voor lezen
Jim Ratcliffe werd mede-eigenaar van Manchester United

Maar nu roept de nieuwe investering van Ratcliffe in Manchester United de kwestie van gedeeld eigendom op, wat door de UEFA-regels wordt verworpen, ook al suggereert president Aleksander Ceferin dat de regels versoepeld zouden kunnen worden. Wat te doen als Nice en Manchester United zich samen kwalificeren voor de Champions League?

De rest volgt na deze aankondiging

MU uitgelicht, INEOS retraite in Nice?

Volgens informatie ontvangen van De Dagelijkse TelegraafDe optie is bekend en INEOS zal zich graag “terugtrekken” uit de controle van OGC Nice. Dit betekent niet dat hij zijn aandelen zal verkopen, maar eerder dat hij het runnen van de club zoals die nu is, zal opgeven. Het werd al toevertrouwd aan Jean-Pierre Rivière en Fabrice Bouquet, met Florent Gisolvi als sportief directeur. Maar de implicatie zou minder zijn dan dat, om Manchester United niet te hinderen, wat Sir Jim Ratcliffe als een duidelijke prioriteit heeft aangemerkt.

READ  WK 2022: Zal ​​Harry Kane de 'One Love'-armband dragen tegen gele kaartdreiging?

Laatstgenoemde is van plan om tussen nu en het einde van het seizoen een ontmoeting te hebben met de leiders van de Europese voetbalbond om de zaken op te helderen, en om uit te vinden wat gedaan kan worden om een ​​van de twee clubs er niet van te weerhouden om deel te nemen aan de Champions League. van kwalificatie. Ter herinnering: de huidige regels bepalen dat als twee clubs met dezelfde eigenaar niet aan dezelfde competitie kunnen deelnemen. De beste geplaatste van de twee in het toernooi profiteert dan van een C1-ticket.

kroeg. de
updaten