Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland doet het zonder Cilisen

Nederland doet het zonder Cilisen

Bondscoach Louis van Gaal maakte vrijdag de lijst bekend van 26 geselecteerde spelers voor het WK 2022 in Qatar. Veteraan-doelman Jasper Cillessen was niet opgenomen.

Hij is de laatste weken niet in vorm. Van Gaal legde tijdens een persconferentie uit dat het WK nu is, niet over vijf weken.

Daarom gaven Van Gaal Celisen (33 jaar), Feyenoord-doelman Justin Bigelow, Remko Pasfer (Ajax) en verrassend genoeg iedereen de voorkeur aan Anders Neubert (Heerenveen).

“De moeilijkste keuze was om een ​​balans te vinden tussen ervaring en talent”, aldus Van Gaal.

Cillessen, die doorliep via Ajax Amsterdam (2011-16) en Barcelona (2016-19), verliet de Spaanse club Valencia afgelopen zomer om terug te keren naar zijn coachingclub NEC Nijmegen.

Volgens Nederlandse media explodeerde Cillessen “van woede” toen hij hoorde dat hij niet was ontboden naar Qatar. De doelman maakte deel uit van het Nederlands Elftal dat onder Van Gaal als derde eindigde op het WK 2014.

In totaal verscheen Cillessen 63 keer in het Oranjeshirt en maakte hij vorig jaar ook deel uit van de voorselectie voor het EK, voordat hij werd vervangen door Martin Stecklenburg toen hij het virus opliep.

Nederland speelt Groep A met Senegal op 21 november, Ecuador op 25 november en Qatar op 29 november.

Virgil van Dijk, Matisse de Ligt, Frenkie de Jong, Stephen Burgess, Stephen Bergwijn en Cody Jakbo zullen naar verwachting allemaal een belangrijke rol spelen in de Nederlandse ploeg, die afwezig was op het WK 2018 in Rusland.

Memphis Depay, die enkele weken geleden geblesseerd raakte, is “medisch fit” om te spelen, maar moet volgens Van Gaal nog snelheid maken. Hij zou tegen Senegal kunnen komen, maar hij zal op de bank beginnen.

READ  Max Verstappen (4e in de sprint in Brazilië): "Zelfs op de lichtbanen waren we niet snel genoeg"

26 Nederlanders zijn geselecteerd:

Doelmannen: Justin Bigelow (Fyenoord), Remko Pasfer (Ajax), Andres Neubert (Heerenveen).

Verdedigers: Nathan Ake (Manchester City/Engeland), Virgil van Dijk (Liverpool/Engeland), Matthijs de Ligt (Bayern München/Duitsland), Gorian Timber (Ajax), Stefan de Vrij (Inter Milaan/Italië), Daley Blind (Ajax ). ). ), Denzel Dumfries (Inter Milaan / Italië), Terrell Malacia (Manchester United / Engeland), Jeremy Frimpong (Bayer Leverkusen / Duitsland)

Middenvelders: Steven Burgess (Ajax), Frenkie de Jong (Barcelona/Spanje), Theon Kompmineers (Atalanta/Italië), Davy Klassen (Ajax), Martin de Ron (Atalanta/Ita), Xavi Simmons (PSV), Kenneth Taylor (Ajax ). )

Aanvallers: Steven Bergwijn (Ajax), Memphis Depay (Barcelona/ESP), Cody Jackbo (PSV), Vincent Janssen (Antwerpen/Wit-Rusland), Luke de Jong (PSV), Wut Wijhorst (Besiktas/Tour), NOAA Lange (club) . Brugge / Bel)

/ ATS