Jilinas Beaulieu sluit zich aan bij de elite – TVA Sports

Antoine Glenas Beaulieu begon het WK-seizoen met zijn rechtervoet.

Op de eerste dag van de Wereldkampioenschappen schaatsen die vrijdag in Stavanger, Noorwegen werd gehouden, eindigde Gilinas Beaulieu als derde op de 1500m in Groep B.

Zijn resultaat zal hem in staat stellen om in de eerste groep van de top 20 schaatsers van het komende WK volgend weekend in Heerenveen in Nederland te klimmen.

“Ik had veel beter kunnen doen, maar ik ben blij met het resultaat”, zei hij. Het doel was om de eerste set te doorbreken in het tweede WK. Ik was verrast dat ik in de tweede groep zat. De International Skating Union heeft dit jaar de regels gewijzigd.

“Ze houden geen rekening meer met de resultaten van de selecties van elk land, maar vormen de groepen volgens de beste tijden in de World Cup van het vorige seizoen. Daarom schaatste Tyson Langelar voor mij in de eerste groep.”

Geduld is vereist

Jilinas Beaulieu nam ook deel aan de teamachtervolging met Conor Howe die zilver won op de 1500m en Langelar. Het Canadese team kon het niet beter doen dan vijfde.

“Zes seconden achter de winnaars eindigen is een groot ding, maar je moet geduld hebben. Het is de eerste race die we samen doen als de andere teams goed ingeburgerd zijn. Het was zwaar voor deze eerste race, maar we hebben de mogelijkheid om verder te komen.” het podium”, waarschuwde Gilinas Beaulieu.

Van de drie schaatsers stond alleen Hao aan de start om het team naar de Olympische Spelen in Peking te jagen. Gélinas-Beaulieu was het reservaat.

READ  Vijf op de tien Belgen die vertrouwd zijn met de wintersport gaan deze winter skiën ondanks de energiecrisis

“De coaches willen wedden op snellere spelers die 26 seconden per ronde kunnen gaan en die snelheid lang kunnen volhouden, in plaats van langeafstandsschaatsers”, legt hij uit. Het huidige team moet intact blijven.

Vind snelle vezels

Gélinas-Beaulieu heeft een vrije dag voor de start van de 1000m race op zondag.

Hij benadrukte dit door te zeggen: “Het zal een kans zijn om deel te nemen aan een race in de eerste set en mijn snelle vezels te vinden. Ik denk dat ik het hele seizoen in de eerste set kan blijven. Wat betreft de massastart, de teleurstelling ligt achter me. Mijn verzoek om vrijstelling is afgewezen en ik zal niet kunnen deelnemen aan de massastart Globalism.

Bij haar internationale doop ervoer Rose Laliberte Roy grote gevoelens. De 23-jarige schaatser eindigde als negende op de 500m in Groep B.

“Het was stressvoller dan ik dacht”, gaf ze toe. Onder deze omstandigheden ben ik tevreden met mijn race. Ik ben echt tevreden met mijn tijd (39,669 seconden) op het ijs, die veel langzamer is dan in Quebec, waar ik 39 seconden uitkwam.

gebroken ijs

Laliberté-Roy denkt dat ze het in de volgende fase veel beter kan.

Ze legde uit: “Ik zal meer zelfvertrouwen krijgen en meer ontspannen zijn terwijl ik mijn agressie behoud. Het ijs is nu gebroken en ik kan het alleen maar beter en beter doen.”

De schaatser van Levis voegde eraan toe: “Ik streef naar een top 5 of 6 volgende week en een derde plaats in het derde WK. Ik kan stijgen in het klassement en de eerste set is mogelijk.”

READ  De Elysee rechtvaardigt de reis van Emmanuel Macron naar Qatar

Naast Howe won Canada een tweede medaille. Isabelle Weidmann, Olympische drievoudige medaillewinnaar van Peking, behaalde de derde plaats op het podium op de 3000 meter. Valerie Maltese van haar kant behaalde de negende plaats.

De actie gaat zaterdag verder als Olympisch medaillewinnaar en wereldbekerkampioen Laurent Dubroy zijn debuut op de 500 meter maakt.

Het damesteam, bestaande uit Maltai’s, Weidemann en Ivanie Blondin, streeft in Peking naar een gouden medaille.