Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederland: Amrabat en Zeikh hebben spijt

Media365 Redactie, Geplaatst op vrijdag 16 december 2022 om 10:00 uur.

De twee in Nederland geboren Marokkaanse internationals, Hakim Ziyech en Sofiane Amrabat, hadden voor Oranje kunnen spelen. Wat de Nederlanders jammer vinden.

Chelsea-spits Hakim Ziyech en Fiorentina-middenvelder Sofiane Amrabat zijn beiden geboren in Nederland. Ze hadden voor Oranje kunnen spelen, maar kozen ervoor om de kleuren van hun vaderland te verdedigen. In Nederland bijten we op onze vingers om ze niet vast te houden.

Ziyech-Amrabat, The Lost Association in Nederland

De Nederlandse schrijver Johan Dirksen zei dat het “triest” was om Ziyech en Amrabat voor Marokko te zien spelen. Nadat hij Marokkanen de laatste vier had zien bereiken op het WK, zei hij: “Weet je wat me verdrietig maakt als ik Marokko zie spelen? Het is dat Amrabat en Ziyech precies de twee ontbrekende spelers zijn voor het team. Het Nederlands elftal. Hierboven allemaal, hun vereniging!Als je ziet wat Amrabat als ballen op het middenveld wint en wat Ziyech stuurt in de vorm van passes… dan zou dat een blijvende grote kracht voor Nederland zijn geweest.

Ziyech verdedigde de kleuren van de Nederlandse jeugdteams tot en met U21. Amrabat, hij speelde voor jongeren onder de 15 voordat hij positief reageerde op de oproep van de Marokkanen in 2013 toen hij nog maar 17 jaar oud was. Beiden waren de geweldige architecten van de uitstekende sessie van de band in de Reggae in Qatar.

READ  Christian Kwame arriveert in Anderlecht van Fiorentina