Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Monaco wint op de zoemer tegen Berlijn in de Euroleague

Een gekke en prachtige week voor Franse clubs in de Euroleague. De dag na de verbluffende comeback van Asvel tegen Olympiacos (77-75), die werd bekroond met een zegevierend schot van Amine Noua op de zoemer, won Monaco zijn beurt dankzij een vastgezet schot op de laatste sirene, vrijdag tegen Berlijn (92-89) .

Dit keer heette de held Eli Okubo, die aan het einde van het laatste balbezit een winnend schot vanaf de rechterkant afvuurde, terwijl de Duitsers net gelijk hadden gemaakt. serie. De avond had een angstaanjagende avond kunnen worden, maar het team van Roca won de jackpot: gebruikmakend van de thuisnederlaag van Fenerbahçe tegen Vitoria (70-76), voegden ze zich bij het Turkse team en Barcelona op de eerste plaats in het reguliere seizoen, met een overwinning in het vooruitzicht het. Olympiakos en Real Madrid.

Het zou een onwaarschijnlijk scenario zijn, zoals donderdag gebeurde in Asvel. Na de tegenvaller tegen Barcelona (63-69) kreeg Monaco een mooie kans het hoofd te bieden aan een gemakkelijke prooi: Berlijn, laatste in het klassement, bleef bij tien nederlagen op rij. Maar het Principality-team deed bijna alles omgekeerd, laks in rebound (16 aanvallen voor Berlin), duur in vrije worpen (61,5% …) en heel dicht bij een verbluffende flop.

Obradović werd boos

Na twee erg krappe eerste kwartalen dachten de Monegasken dat ze eindelijk het gat hadden vergroot door terug te komen van de pauze (55-44) onder de drive van Alpha Diallo (20 punten op 7/14 schieten). Berlijn herstelde zich. Aan het begin van de laatste periode bezorgde een winnende basket van Jaron Blossomgame (16 punten) Team Roca een voorsprong van tien punten (77-67). Daarna verzilverde ze snel achter elkaar drie winnende baskets (79-80).

READ  Ron keert terug naar de top tegen Tsitsipas, Peugeot wint eerste wedstrijd... Volg de wedstrijden van vandaag

Sasa Obradovic nam even de tijd en liet zijn woede ontploffen. Mike James (slechts 8 punten op 3/5 maar 7 rebounds en 7 assists) en zijn teamgenoten bleven in hun schoenen staan, terwijl Tim Schneider zijn eigen Euroleague-puntenrecord brak met 5/5 op drie punten.

“Het soort verdediging dat ze ons gaven, heb ik nog nooit in mijn leven gezien. Het is een geweldige overwinning, ik ben erg blij.”

In de laatste twee minuten kwam hij in opstand. Johannes Thiemann miste twee schoten voor Berlin en Monaco herwon een voorsprong van drie punten (89-86), maar Donta Hall miste een krachtige slag, waardoor Ben Lammers 17 seconden voor tijd gelijk kon maken in een nieuwe aanvallende rebound. Monaco krijgt 24 punten tegen in laatste kwart…

Het was het uur van eikels en kampioenen, de tijd dat Okubo werd neergeschoten. “Hij is een geweldige schutter en ik ben zo blij voor hem. Donatas Metejonas glimlachte opgelucht. Berlijn is een moeilijk team om te spelen. Het soort verdediging dat ze ons gaven, heb ik nog nooit in mijn leven gezien. Het is een geweldige overwinning, ik ben erg blij. »

Aanstaande vrijdag verhuizen de Monegasken voor de 15e naar Milaan (15e plaats).