Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

NAVO Klimaatcentrum | Nederland steunt het plan van Ottawa

(DEN HAAG) Tijdens het officiële bezoek van de Nederlandse premier Justin Trudeau aan Nederland heeft hij vrijdag zijn steun betuigd aan een nieuw NAVO Speciaal Centrum voor de Studie van Veiligheidsdreigingen veroorzaakt door Klimaatverandering.

Bijgewerkt 29 oktober 2021

Mia Robson
Canadese pers

Zoals velen over de hele wereld besteedt de NAVO veel aandacht aan klimaatverandering, vertelde de Nederlandse premier Mark Rutte op een gezamenlijke persconferentie met de heer Trudeau.

“Daarom werken we aan het hoogtepunt van het NAVO-Klimaat- en Veiligheidscentrum”, zei hij, terwijl hij naast Trudeau stond.

“Canada heeft aangeboden het centrum te runnen. Volgens Nederland zou Canada de beste plaats zijn voor deze site, gezien het profiel en de sterke betrokkenheid bij deze belangrijke kwestie. ik

Op de NAVO-top in Brussel in juni kondigde Trudeau voor het eerst zijn voornemen aan om bondgenoten te vragen de ontwikkeling van het NATO Centre for Climate Security te steunen.

Het ontwerp- en onderhandelingsproces zal dit jaar en volgend jaar plaatsvinden en men hoopt dat de oprichting van het centrum in 2023 zal beginnen. Canada zei dat het centrum de NAVO-leden zal helpen de veiligheidsimplicaties van klimaatverandering beter te begrijpen, aan te passen en te verminderen.

Eerder deze maand onthulden de Verenigde Staten strategieën voor klimaatbescherming in een aantal sectoren, waaronder defensie, binnenlandse veiligheid en handel, om te onderzoeken hoe klimaatrampen kunnen leiden tot ontheemding, escalatie van conflicten en nieuwe oorlogen.

Het Pentagon en het Britse ministerie van Defensie werken al meer dan tien jaar aan klimaatbeschermingsplannen.

Het nieuwe Canadese centrum zal een strategische aanvulling worden op meer dan twee dozijn NAVO-denktanks. Deze centra voorzien de militaire alliantie van expertise en onderzoekscapaciteit om theorieën en benaderingen te ontwikkelen voor een breed scala aan mondiale veiligheidsuitdagingen.

READ  Door onderwijs in Nederlandse stijl worden de gelukkigste jongeren ter wereld gecreëerd

Ze hebben hun hoofdkantoor voornamelijk in Europese landen en zijn specifiek gewijd aan de studie van civiel-militaire operaties, cyberbeveiliging, militaire geneeskunde, energiebeveiliging, marinemijnbouw, terrorismebestrijding en operaties bij koud weer.

In de afgelopen jaren heeft het Cyber ​​​​Center of Excellence van de NAVO, met het hoofdkantoor in Estland, zich gericht op het bestrijden van cyberoorlogsvoering, inclusief dreigingen van Russische hackers die de westerse democratie willen ondermijnen door middel van desinformatiecampagnes.

Minister-president Trudeau is op officieel bezoek aan Nederland, waar hij zijn dag zal beginnen met het houden van een toespraak en het beantwoorden van vragen van leden van het Huis van Afgevaardigden en de Senaat in het befaamde Ridgersall.

In een toespraak tot Nederlandse parlementariërs eerder op vrijdag, wees Trudeau erop dat desinformatie en extremisme ernstige bedreigingen vormen voor de wereldeconomieën en de democratie.

Als eerbetoon aan de vriendschap tussen Canada en Nederland die zich sinds de Tweede Wereldoorlog heeft ontwikkeld, zei Trudeau dat de waarden en veiligheid waartegen de geallieerden vochten op het spel stonden.

“Het zijn niet alleen complottheoretici en gemarginaliseerde en boze mensen online”, zei hij. Ze gebruiken verkeerde informatie, propaganda en cyberoorlogvoering om het vertrouwen van mensen in onze economie, onze democratie en het beleid dat ons verenigt te ondermijnen. ik

Dhr. Trudeau noemde geen specifieke statelijke actoren, maar meer dan één vraag van de Nederlandse parlementariërs ging over de groeiende invloed van China. Volgens Trudeau vormt dit “de grootste uitdaging voor de democratie in de wereld en voor onze handelssystemen.

Toch zei Trudeau dat China een te grote speler was om zijn verloving volledig in te trekken.

READ  Overig - Justitie | Nederland: Journalist doodgeschoten in Amsterdam

“We kunnen niet doen alsof China er niet is, negeer het gewoon en ga zitten”, zei hij. Nu speelt het een grote rol in onze economie. ik

Terwijl landen als Canada en Nederland China uitdagen op het gebied van mensenrechten, Hong Kong, Oeigoeren, Taiwan en de Zuid-Chinese Zee, riep hij China op creatief om te gaan met handel en klimaatverandering. zei Trudeau.

Trudeau drong er ook bij het Nederlandse parlement op aan om de Comprehensive Free Trade Agreement (CETA) tussen Canada en de Europese Unie te ratificeren. De overeenkomst is momenteel van kracht en zal naar verwachting worden geratificeerd door de EU-wetgevers.

Trudeau zei dat CETA markten had opengesteld terwijl het het milieu en de rechten van werknemers beschermde, en tegenstanders van de overeenkomst streng berispte: “Als je geen vrijhandelsovereenkomst met Canada kunt krijgen, kun je vrijhandel niet steunen.”

De premier werd ook uitgescholden door een lid van de Groene Partij voor het stellen van doelen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, die niet zo ernstig zijn als beloofd in Europa.

Trudeau zei dat er te veel nadruk lag op het stellen van doelen en te weinig op het implementeren van beleid om deze te bereiken.

Vrijdag laat zal hij met prinses Margaretha der Nederlanden naar de Canadese Oorlogsbegraafplaats gaan.

MM Trudeau en Rutte zouden handel, klimaatverandering en mondiale veiligheid bespreken, waaronder een gezamenlijke inspanning om verdere tragedies te voorkomen waarbij burgervliegtuigen over oorlogsgebieden vliegen.

Dit weekend zal Trudeau in Italië zijn voor de G20-top en vervolgens naar Schotland reizen voor de eerste twee dagen van de VN COP26-klimaatbesprekingen voordat hij terugkeert naar Canada.

READ  Covid 19. Nederland wil voor het eerst een avondklok