Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nationale Veiligheid: De Verenigde Staten willen het gebruik van TikTok voorkomen

Nationale Veiligheid: De Verenigde Staten willen het gebruik van TikTok voorkomen

De Verenigde Staten vermoeden dat de app voor het delen van video’s toegang heeft tot de gegevens van zijn gebruikers.

TikTok-chef Xu Ziqiu zei maandag dat TikTok-CEO Xu Ziqiu in maart voor de Amerikaanse Energy and Commerce Commission zal verschijnen, omdat wetgevers de Chinese app voor het delen van video’s nader willen bekijken.

De getuigenis van Xu Zi Qiu, gepland voor 23 maart, zal zijn eerste optreden voor een congrescommissie zijn, zei Cathy McMorris Rodgers in een verklaring. De verklaring komt op het moment dat de commissie Buitenlandse Zaken van het Huis van Afgevaardigden van plan is volgende maand te stemmen over A Een wetsvoorstel om het gebruik van TikTok in de VS te verbieden om redenen van nationale veiligheid. “TikTok, eigendom van ByteDance, heeft de Chinese Communistische Partij willens en wetens toegang gegeven tot Amerikaanse gebruikersgegevens.”Zei Cathy McMorris Rodgers, eraan toevoegend dat Amerikanen het verdienen om de impact van deze maatregelen op hun privacy en de veiligheid van hun gegevens te kennen.

100 miljoen Amerikaanse gebruikers

TikTok bevestigde maandag dat Shou Zi Chew zal getuigen voor het Congres. Dat zei TikTok vrijdag “Oproepen tot een volledig verbod op TikTok zijn een fragmentarische benadering van de nationale veiligheid en een fragmentarische benadering van grote industriële kwesties zoals gegevensbeveiliging, privacy en online schade.”. Cathy McMorris eiste Rodgers en andere Republikeinse wetgevers van TikTok Meer informatie over het effect op jongerenTemidden van zorgen over schadelijke inhoud en mogelijke seksuele uitbuiting van minderjarigen op het platform, aldus de verklaring.

READ  Elon Musk zegt dat hij de financiering heeft om het netwerk te kopen

Al drie jaar lang TikTok – dat heeft meer dan 100 miljoen Amerikaanse gebruikers – Probeert Washington gerust te stellen dat persoonlijke gegevens van Amerikaanse burgers niet toegankelijk zijn en dat de inhoud ervan niet kan worden gemanipuleerd door de Chinese Communistische Partij of iemand anders die door Beijing wordt beïnvloed. Het Committee on Foreign Investments in the United States (CFIUS), een orgaan dat verantwoordelijk is voor de Amerikaanse nationale veiligheid, gaf ByteDance in 2020 de opdracht TikTok af te stoten vanwege bezorgdheid dat Amerikaanse gebruikersgegevens zouden kunnen worden doorgegeven aan de Chinese overheid. CFIUS en TikTok streven naar een tweejarige nationale veiligheidsovereenkomst om de gegevens van Amerikaanse TikTok-gebruikers te beschermen.