Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Elon Musk heeft naar verluidt de schorsing van de Twitter-accounts van linkse activisten bevolen

Elon Musk heeft naar verluidt de schorsing van de Twitter-accounts van linkse activisten bevolen

De accounts van verschillende activisten, zoals Chad Lauder, werden in november 2022 opgeschort. Een intern bericht geeft aan dat het verzoek expliciet van Elon Musk kwam.

Ja vrijheid van meningsuiting, maar niet noodzakelijk voor iedereen. Elon Musk heeft al besloten om wat verraad te plegen in zijn slogan. De Twitter-baas zou zijn medewerkers vragen om meerdere accounts van invloedrijke linkse en extreemlinkse figuren op te schorten. Activisten, journalisten en bijeenkomsten zagen afgelopen november hun accounts op sociale media opgeschort.

Destijds vermoedde Chad Lauder, een antifascistische activist, cyberbeveiligingsspecialist en freelance journalist, dat hij was verbannen vanwege een “massale berichtgevingscampagne” die was georganiseerd en uitgevoerd door verschillende extreemrechtse groeperingen, waaronder Qanun. Chad Lauder zat achter een onderzoek naar de aanslag op het Capitool in januari 2021, dat leidde tot de arrestatie van een lid van de extreemrechtse organisatie The Proud Boys.

Een snel verzoek van Musk?

In een interne notitie opgemerkt bloeibergDe realiteit van dit massale verbod ziet er echter anders uit. Elon Musk heeft naar verluidt gevraagd om direct geschorst te worden. Het interne systeem van Twitter zag een notitie met de titel “Commentaar: direct verzoek van Elon Musk.”

Chad Lauder zei echter dat zelfs als zijn account werd hersteld, “het slechts een kwestie van tijd was voordat hij opnieuw werd gerapporteerd”, ook door extreemrechtse groeperingen, waarvan de activist bovenaan de lijst van mensen staat om ” elimineren.” Chad Lauder is sindsdien gemigreerd naar Mastodon.

Accountopschorting vormt nu de kern van Elon Musks sociale netwerkproblemen. Verschillende accounts van extreemrechtse activisten werden verbannen voordat de miljardair aan het roer van Twitter kwam, voordat ze een paar weken geleden voor sommigen werden hersteld. Net als Nick Fuentes, de Amerikaanse neonazister Kijk hoe zijn account opnieuw wordt geactiveerdvoordat het na 24 uur wordt geblokkeerd.

READ  De staat en het Ontwikkelingsfonds zijn dicht bij een akkoord over het reguleren van de elektriciteitsprijzen