Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nasdaq stijgt, Dow zakt in het licht van heropleving van gezondheidsrisico’s – 19-11-2021 om 23:05 uur

Wall Street: Nasdaq vliegt en Dow duikt

Wall Street: Nasdaq vliegt en Dow duikt

NEW YORK (Reuters) – De Nasdaq bereikte een nieuw record en brak vrijdag voor het eerst in zijn geschiedenis de grens van 16.000 punten op de New York Stock Exchange, geleid door gezonde technologieaandelen, maar de Dow Jones-index boekte zijn vierde opeenvolgende sessie. Van de verslechtering, gebukt onder een hernieuwde risicoaversie in het licht van de heropleving van de sanitaire opsluiting in Europa.

Bank-, energie- en luchttransportaandelen hadden het vooral te verduren tijdens de laatste sessie van de week op Wall Street.

De Dow Jones Industrial Average daalde 0,75% of 268,97 punten tot 3.5601,98 punten. De grootste S&P-500-index verloor 6,58 punten of -0,14% tot 4.697,96 punten.

Daarentegen steeg de Nasdaq Composite Index 63,73 punten (0,40%) tot 16.057,44 punten.

Volgens voorlopige gegevens daalde de Dow Jones de afgelopen week met 1,38%, de S&P met 0,32% en de Nasdaq Composite met 1,24%.

De strenge beperkende maatregelen die opnieuw van kracht zijn in veel Europese landen in het licht van het herstel van de COVID-19-epidemie, hebben het enthousiasme van investeerders in veel sectoren die gevoelig zijn voor de gezondheidssituatie, waaronder luchtvaartmaatschappijen en cruisemaatschappijen, bekoeld.

Oliemajors worstelden ook met de angst voor een lagere vraag in Europa, en de S&P Energy-subindex noteerde een van de slechtst presterende indicatoren in de sector.

In deze context werden obligaties weer aantrekkelijk en daalden hun rendementen, wat op de banksector drukte, maar profiteerde van technologieaandelen, die nog steeds gevoelig zijn voor renteschommelingen, en als gevolg van de Nasdaq.

(Franse versie door Jean-Stefan Bruce)

READ  De zeer lange overgang van vliegen naar het vliegtuig van de toekomst