Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Door een storing in het Tesla-netwerk konden auto’s over de hele wereld niet worden ontgrendeld en gestart

Over de hele wereld waren Tesla-servers uitgevallen… waardoor het voor veel gebruikers moeilijk was om voertuigen te ontgrendelen en te starten.

Tesla Model Y

Tesla Model Y // Bron: Frandroid

In de nacht van vrijdag 19 november op zaterdag 20 november kregen enkele Tesla-bezitters een zeer onaangename verrassing. Tesla had internationaal te maken met serverstoringen, waardoor eigenaren geen verbinding konden maken met hun auto’s.

Speciaal geval

Om een ​​Tesla-auto te ontgrendelen en te bedienen, heeft u verschillende opties. Tesla biedt standaard een RFID-kaart die bij de deur moet worden geplaatst om deze te openen. Dan moet je gewoon bij je in de buurt zijn. Je kunt ook een sleutel kopen, apart verkrijgbaar voor 180 euro, wat optioneel is.

Optionele Tesla-schakelaar

Optionele Tesla-schakelaar

Een ander veelgebruikt medium zijn mobiele applicaties. Log gewoon in op de app en authenticeer deze in de auto. De eerste keer dat u een RFID-kaart nodig heeft, kan de app uw enige “sleutel” zijn. Dit is erg handig, maar in sommige gevallen duurt het even voordat de applicatie verbinding maakt, afhankelijk van de kwaliteit van het smartphonenetwerk.

De app kan geen verbinding meer maken met de auto

De app kan geen verbinding meer maken met de auto // Bron: Electrek

Wat er gisteravond is gebeurd, is echter uniek in de geschiedenis van Tesla. Veel gebruikers konden vanuit de app geen verbinding maken met hun auto. Vreemd genoeg is de verbinding met de Tesla-servers ook verplicht, aangezien de smartphone ook via Bluetooth met de auto is verbonden. De storing van de Tesla-server duurde enkele uren en had gevolgen voor gebruikers over de hele wereld. Alles is nu weer normaal.

READ  COVID-19: Vaccinatiecampagnestands tijdens de feestdagen

Tesla zal zeker profiteren van dit incident om de prestaties van zijn diensten te beoordelen. Van onze kant raden we je aan om een ​​RFID-kaart aan je zijde te hebben. We weten nooit…

Tesla Model X (2021)


Om ons te volgen, nodigen we je uit om: Download onze Android- en iOS-app. U kunt onze artikelen en bestanden lezen en de nieuwste video’s op YouTube bekijken.