Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Mayotte wordt kraanwater niet aanbevolen voor kinderen jonger dan 4 jaar vanwege een teveel aan mangaan

De Société Mahoraise des Eaux (SMAE) maakte op zaterdag 20 november bekend dat het gebruik van kraanwater voor kinderen onder de 4 jaar in het noordoosten van Mayotte is afgeraden vanwege een teveel aan mangaan. Het getroffen gebied is de thuisbasis van 120.000 inwoners, of ongeveer de helft van de officiële Mahori-bevolking.

De dochteronderneming van Yenchi, die verantwoordelijk is voor de levering en distributie van drinkwater, verklaarde in een verklaring dat het water meer mangaan bevatte uit het Dzumoni-reservoir, een van de belangrijkste waterbronnen op het eiland Mayotte. Stroomafwaarts is de drinkwaterzuiveringsinstallatie van Poyuni echter niet uitgerust met een mangaanbehandelingsapparaat.

Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Op het eiland Mayotte ging de gezondheidscrisis gepaard met watertekorten

Watersnijden van 17.00 uur tot 07.00 uur.

Dit incident draagt ​​bij aan de veel voorkomende problemen met de watervoorziening in het buitengedeelte. Al meer dan een maand staan ​​de Mahers tegenover elkaar Watertorens: Waterstoringen komen twee keer per week voor, Volgens een rotatie georganiseerd door het dorpVan vijf uur ’s avonds tot zeven uur ’s ochtends, vanwege het lage grondwaterpeil, rivieren en putten, evenals storingen in de ontziltingsinstallatie van Pamandzi.

Ook werd schade aan het leidingnet geconstateerd. In 2016 en 2017 had Mayotte al een watercrisis met een onderbreking van meer dan drie maanden door droogte en een vertraagde start van het regenseizoen. Anderzijds, Volgens een INSEE-enquête heeft een derde van de bevolking van het eiland geen toegang tot stromend water.

De regering keurde in 2017 een rampenplan voor Mayotte-water goed, dat voorzag in de aansluiting van de reservoirs Dzumoni en Kompany, het ophogen van het reservoir van Kompany, de bouw van een ontziltingsinstallatie in de Grande Terre en 5 miljoen euro. Investeren in de Confederation of Water and Sanitation in Mayotte (SIEAM).

READ  Rechterlijke uitspraken zijn nu beschikbaar in open data

Als veel van het werk is gedaan, moet het derde reservoir, twintig jaar geleden gepland, nog worden gebouwd, terwijl SIEAM, dat het Mixed Consortium for Water and Sanitation in Mayotte (SMEAM) is geworden, in financiële moeilijkheden verkeert. Deze zaak waarschuwde de Regionale Rekenkamer in haar laatste rapport, terwijl een onderzoek werd geopend door de Nationale Financiële Aanklager.

De wereld met AFP