Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

In Aveyron, een nieuwe deadline voor Sam’s Foundry

De gelaatstrekken zijn getekend, het gezicht is gesloten, de ogen zijn rood. “Ik kan niet spreken van tevredenheid », onmiddellijk, aan het einde van de hoorzitting, Ghislaine Gestau, vertegenwoordiger van de CGT-unie van Aveyron Minerals (SAM), gevestigd in Viviez (Aveyron). Op de trappen van de rechtbank van koophandel van Toulouse, die vrijdag uitspraak zou doen over het voornemen om de voormalige voorzitter van de gieterij, Patrick Pelletti, over te nemen, neemt deze medewerker de microfoon om door het waakzame personeel te worden gehoord. ‘We laten Renault drie dagen, tot woensdag 24 november, om zich te positioneren’, zei ze, trillingen in haar stem. « Ofwel gaat hij akkoord met de verplichting en geeft de rechter de tijd om het aanbod te concretiseren. Ofwel weigert hij, en de rechtbank zal volgende week vrijdag een nieuwe zitting houden om de droge liquidatie aan te kondigen.”.

Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees ‘We zijn allemaal giftig’: in Aveyron is er weinig hoop om de gieterij over te nemen

Een onverwachte beslissing laat medewerkers in shock achter. ” Ik weet niet wat te zeggen “Sandrine’s lippen getuigen, tranen in haar ogen. “Het is verschrikkelijk.” David Gesto, de stafvertegenwoordiger van CGT, wordt overweldigd door woede. “Dit kan niet meer.”drijft weg. We willen iets tastbaars om onze 340 medewerkers, hun families en onze aarde te redden. We willen sociale tragedies vermijden en zullen ze niet verlaten. “

Geconfronteerd met deze onzekere situatie, werden de werknemers van deze fabrikant van auto-onderdelen in december 2019 onder curatele gesteld en vervolgens gedwongen tot liquidatie met de activiteit voortgezet tot 10 december, en ze stemden unaniem, door handopsteken, om de fabriek te verbieden vanaf maandag 5 december. ben.

READ  Wall Street sloot lager, inflatievrees werpt schaduw - 17-11-2021 22:39

“We moeten Sam een ​​voorbeeld geven van hervestiging.”

Echter, de dag ervoor verfrist Hope het personeel nog steeds. Omdat de heer Bility, de voormalige leider van Sam tot juni 2016, financiële steun van de staat ontving voor een bedrag van 5,5 miljoen euro, waarvan 4,5 miljoen euro in de vorm van leningen. Ook de Occitaanse regio was gunstig voor dit herstelproject. Carol Delga, voorzitter van PS, meldde: globalisme Het zal een totale financiële steun bieden van 3,3 miljoen euro.

Maar deze verbintenissen zijn afhankelijk van de goedkeuring van de autofabrikant Renault, de bijna unieke klant van de gieterij, die de routekaart zou moeten bepalen in termen van ordervolume. In mei garandeerde de fabrikant een activiteitsvolume van 40 miljoen euro aan omzet tot het voorjaar van 2022 en het behoud van 250 banen. “We willen dat Renault zijn beloften nakomt”Sebastien Lallier, afgevaardigde van de vakbond CGT en secretaris van het Sociaal en Economisch Comité houdt vol. “We waren de eersten die hoogwaardige hoezen voor de Clio 5 Hybrid produceerden, en ze werden op tijd geleverd. Vandaag hebben we bedankt? We moeten van (Sam) een voorbeeld maken van repatriëring.”