Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

NASA’s test op de raket om naar de maan te gaan bereikt 90% van zijn doelen

De laatste test door het Amerikaanse ruimteagentschap voor de Artemis-1-missie die deze zomer gepland staat.

NASA’s vierde poging om een ​​kritische test uit te voeren van de raket die het naar de maan zal sturen, heeft bijna 90% van zijn doelen bereikt, zeiden functionarissen dinsdag, maar een lanceringsdatum moet nog worden vastgesteld. Deze test is de laatste test van het Amerikaanse ruimteagentschap voorafgaand aan de Artemis-1-missie van deze zomer: een maanvlucht zonder passagiers, die dan zal worden gevolgd door een capsule die deze keer mensen vervoert, maar misschien niet vóór 2026.

Kennedy Space Center-teams lanceerden de test op zaterdag. Het doel: vul de tanks van de SLS-raket met vloeibare brandstof, begin met aftellen om op te stijgen en onverwachte gebeurtenissen te simuleren, en maak vervolgens de tanks leeg. Bij drie eerdere pogingen werden de problemen groter en was het onmogelijk om de raket te voeden met honderdduizenden gallons onderkoelde vloeibare waterstof en zuurstof.

Maandag konden de monteurs eindelijk de tanks vullen. Maar ze kregen ook te maken met een nieuw waterstoflekprobleem dat ze niet konden oplossen. “Ik zou zeggen dat we over het algemeen 90% zijn van waar we moeten zijn”Dat vertelde Mike Sarafin, de missiemanager van Artemis, dinsdag aan verslaggevers.

Hij voegde eraan toe dat NASA nog aan het beslissen is of het nog een repetitie nodig heeft of dat het direct kan worden gelanceerd. Het bureau zei eerder dat een augustus-venster voor Artemis-1 mogelijk is. NASA-functionarissen hebben herhaaldelijk benadrukt dat vertragingen bij het testen van nieuwe systemen bijvoorbeeld gebruikelijk waren in de dagen van Apollo, en dat problemen met de enorme SLS-raket geen grote zorg waren.

READ  Creativiteit zal dagenlang niet van de grond komen

Artemis-2, de eerste test met een crew

Met de Orion-capsule bovenaan geïnstalleerd, is Blok 1 van de SLS 98 meter hoog – groter dan het Vrijheidsbeeld, maar iets kleiner dan de Saturn V-raketten die de Apollo-missies naar de maan ondersteunden. Artemis-1 zou deze zomer tijdens een testvlucht aan de andere kant van de maan reizen.

Artemis-2 zal de eerste bemande test zijn, die rond de maan vliegt maar niet landt, terwijl Artemis-3 de eerste vrouw en eerste persoon ziet landen op de zuidpool van de maan. NASA wil een permanente aanwezigheid op de maan vestigen en deze gebruiken als proeftuin voor technologieën die nodig zijn voor een missie naar Mars in de jaren 2030.