Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

NASA’s kleine Ingenuity-helikopter maakt zijn eerste vlucht naar Mars

NASA’s kleine Ingenuity-helikopter maakt zijn eerste vlucht naar Mars

Presque cent dix-huit and après les premiers vols bescheiden (quelques dizaines de mètres) d’un engine motorisé – l’avion des Américains Orville et Wilbur Wright -, la NASA est entree in l’histoire en réussissant la même choice, mais sur Mars. Maandag 19 april, p Handigheid mini-helikopterGestort op de Rode Planeet door de hardnekkige rover die aan boord werd gelanceerd, voltooide het met succes zijn eerste reis. Net als de poging van de gebroeders Wright in december 1903, was deze eerste zeer bescheiden: opstijgen, opstijgen tot een hoogte van 3 meter, dertig seconden vliegen en dalen en landen.

Voor het eerst in de geschiedenis is een door mensen ontworpen apparaat naar een andere planeet gevlogen en dit is geen sinecure. Omdat de atmosfeer van Mars erg dun is (1% van de atmosfeer van de aarde), moet het Ingenuity-systeem met twee bladen rond 2500 toeren per minuut draaien om de lucht in te kunnen vliegen. Bovendien, aangezien Mars momenteel 288 miljoen kilometer van de aarde verwijderd is en die informatie, zelfs als ze met de snelheid van het licht reist, zestien minuten nodig heeft om de reis te maken, vinden alle vluchten plaats in automatische modus. Zonder enige menselijke tussenkomst.

Lees ook Infographic: creativiteit, drone op Mars

Berekende tijd

In feite duurt het veel langer om gegevens tussen NASA’s Jet Propulsion Laboratory (JPL) en Dexterity over te dragen. Om zo licht mogelijk te zijn (1,8 kg), heeft deze laatste geen antenne die naar de grond reist. De gegevens en afbeeldingen die het verzamelt, worden overgebracht naar een ministation dat op persistentie is geïnstalleerd. Vervolgens stuurt de rover ze naar een satelliet in een baan om Mars, die deze op zijn beurt weer naar de aarde verspreidt. Daar vangt het Deep Space Web ze op en uiteindelijk landen ze in het Jet Propulsion Laboratory. Maandag nam dit hele proces meer dan drie uur in beslag. De eerste afbeelding van Ingenuity toont zijn eigen schaduw over de bodem van Mars, aangezien de helikopter zich drie meter boven het aardoppervlak bevindt.

Na dit eerste succes is NASA van plan meer gedurfd te zijn naarmate de tijd om is, en het creatieve tijdperk op Mars is een maand. Op zijn tweede vlucht zal de helikopter naar verwachting stijgen tot een hoogte van vijf meter en horizontaal een paar meter verder bewegen. Als alles goed gaat, maakt Ingenuity bij haar derde poging een rondvaart van zo’n vijftig meter. Er kunnen twee extra vluchten worden gemaakt, die de machine in krachtigere vluchtconfiguraties zullen testen, vooral in het uur op Mars wanneer het winderig aanvoelt.

De Creativity Helicopter bleef op Mars tijdens zijn eerste vlucht op 19 april 2021.

READ  6 nieuwe Intel Raptor Lake Refresh 2.5K 240Hz gaming-laptops met GeForce RTX 4090 Wi-Fi 7 en Thunderbolt 4 – LaptopSpirit